Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Viktkoll, granulom och hormonprickar

Viktkoll, granulom och hormonprickar

BVC-besök sex veckor

Viktkoll, granulom och hormonprickar

Vår lille skutt har inte gått upp någonting sedan förra BVC-besöket. Stackaren, den här förkylningen har ändå påverkat honom en del. Tur att han har en del hull sedan tidigare! Och han hade inte gått ner i vikt, bara inte ökat något. Däremot hade han växt så att han nu är 57,5 cm lång.

Hon kollade också på hans navel.Han tappade ju naelsträngsstumpen väldigt tidigt, men det guckar fortfarande från naveln en hel del. Det visade sig att det är ett granulom han har, en liten stump från navelsträngen är fortfarande kvar och hindrar naveln från att gå ihop och läka helt. Vi ska börja med att tvätta med alsollösning morgon och kväll och så får vi se om den skrumpnar bort av sig själv. Annars kommer vi få träffa barnläkare om någon vecka som kan snöra bort den så att den tillslut trillar av.

wpid-20120923_080217.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Och så kollade hon på Wollmars hormonprickar, han har haft väldigt många och de har hållit i sig ganska länge. Hon tyckte att de såg helt normala ut, och tydligen kan man ha dem till och från i flera månader. Men Wollmar verkade också väldigt torr i huden på kinderna där prickarna är som värst, och för det kunde vi köpa två olika salvor att smörja med. Först en väldigt mild kortisonsalva att behandla med morgon och kväll i en vecka, och sedan bara en mjukgörande salva.

Jag kollade min egen vikt på BVC också, det står vågar utplacerade i korridoren. 700 gram till ursprungsvikten, och då har jag ändå fikat ganska mycket mer än vanligt de senaste dagarna. Heja kroppen och tack för att du går min väg!

Igår hade vi ju mysbesök av Johanna och Angela. Idag åkte jag och Wollmar på mysbesök hem till Jenny. Jag fick god fisksoppa till lunch och Wollmar fick massor av kramar och mys. Ska föräldraledigheten vara så här trevlig så ska jag nog snart börja trivas, ändå!

1 kommentar till “Viktkoll, granulom och hormonprickar”

  1. Skönt att få det utrett och hoppas lille naveln blir fin nu 🙂
    Nu är du inbjuden, men gå in på inställningar sen om du blir medlem och klicka i att du inte vill ha erbjudanden som kostar pengar. Alltså ibland kan man få prova typ… ett knivset för halva butikspriset och sånt är ju inge roligt. Om ni nu inte är intresserade av det. Ibland får man vänta på ett erbjudande också, men det är kul när man väl får!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *