Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Ansökan

Ansökan

Mellan varven med Wollmarkramar, Wollmarbyten, Wollmarbus, amning, matlagning och bärsjalspromenad försöker jag författa min ansökan/anmälan till patientskadeförsäkringen. Det är jättesvårt att veta vad jag ska skriva, vilka detaljer som är viktiga att få med och att formulera  hur skadan påverkat och påverkar mig. Det känns väldigt osäkert att det kommer gå igenom, men jag tycker det känns bra att en gång för alla sammanfatta vad som gick fel.

Imorgon ska jag på läkaråtebesök på SÖS igen, och träffa hon som är specialist på sfinkterrupturer. Det är planerat återbesök, men det känns väldigt akutellt. Jag har fortfarande så himla ont och det blöder från såren, färskt blod som inte är själva avslaget efter graviditeten. Även om de inte kan göra något så är det skönt att få en koll och höra att det, tyvärr, är som det ska. För det är väl svaret jag gissar att jag kommer få.

Jag önskar att jag kunde få läsa någon annans sådan här ansökan för att se vad man kan skriva. Det känns som att det blir så himla mycket text också om jag ska beskriva förloppet och det som jag tyckte gjordes fel redan tidigt under förlossningen.

Jaja, om ni har några bra tips får ni gärna skriva dem!

2 kommentarer till “Ansökan”

  1. Det ska ju finnas en patientnämnd (eller om det heter nåt annat hos er) på sjukhuset som ska hjälpa till med att fylla i just anmälningar och kan hjälpa till med allt runtikring. Kolla med dem!

  2. Hej Mia! Efter en misslyckad operation i april och sjukskrivning i 3 månader gjorde jag en patientskadeanmälan. Anmälde även ansvarig läkare som numera inte jobbar kvar då jag inte va hans första misstag. Tyckte oxå det blev massa text men jag kan råda dej att prata med patientombudet. Hon/han ger dej tips på vad som ska stå med. Sen läser även de som tar emot din anmäl din journal. Jag skrev allt hur min vardag fungerade när jag va sjuk och hur jag mått, till att jag inte fullt ut kunde ta hand om barnen och behövde i vissa perioder hjälp och hur skadan även påverkat mej i framtiden då jag behöver göra en operation. Skriv ner allt du känner måste med. Lycka till! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *