Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Uppdrag granskning ikväll

Uppdrag granskning ikväll

Gräsliga, gräsliga sak.
Jag är OTROLIGT lyckligt lottad som blivit ordentligt undersökt och opererad. Fy funken för de fall som inte blivit rätt diagnostiserade och opererade!!

Tack Gud. Tack barnmorskan Lisa och läkaren Charlotta för anständig undersökning efter förlossningen.

Vidriga sak, stackarns alla mina medsystrar.

För er som missade programmet finns det här, om länken inte funkar gå till SVTplay och kolla på avsnittet som heter “skammen”.

Och angående att barnmorskorna inte vill göra en analpalpation på alla nyförlösta (för att kolla om perineum och sfinktern är okej) för att de tycker att det skulle vara ett övergrepp. Jag tror att de flesta som är nyförlösta bryr sig väldigt lite om vilken slags undersökning som görs i det området precis efter förlossningen. Om man precis värpt ett helt barn genom slidan spelar väl inte ett finger i analen så jättestor roll? Om man avdramatiserar det och säger att det är en rutinundersökning för att kontrollera så att man helt säkert inte missar en allvarlig skada så tror jag att det är få som skulle opponera sig.

Jag förstår argumentet att det skulle vara ett övergrepp om barnmorskan på MVC hade velat göra en analpalpation, liksom. Men efter förlossningen?!

Men jag kanske börjar bli avtrubbad, jag har ju blivit undersökt på alla möjliga sätt titt som tätt…

1 kommentar till “Uppdrag granskning ikväll”

  1. Såg också programmet just. Viktigt och intressant. Måste bara säga att jag tycker du är modig och bra som är driven själv. Fortsätt så! Dessvärre för de stackare som inte har tillräckligt mycket mod eller stöd att stå på sig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *