Torsdagsstök och bak

Jag är rik

Imorse så vaknade jag hungrig. Det brukar jag göra.

Jag visste att Joseph bakat ett nytt, stort, fin surdegsbröd men att det skulle vara till ikväll när vår hemgrupp kommer hit. Brödet i frysen är slut.
Mjölken är slut, så jag kunde inte äta gröt eller flingor.

I några sekunder funderade jag på att gå ut på stan och äta frukost. Men jag orkade inte göra i ordning både mig och Wollmar för att gå ut innan jag ens fått mat i magen.

Lite småsur gick jag ut i köket. Varför har jag låtit det gå så långt att jag inte handlat till min egen frukost?

Men. I välfärdssverige så är det nog sällan så att man verkligen inte har något att äta. Lika mycket som man sällan inte har någonting att ta på sig. Jag hittade knäckebröd och kaviar och kokade ett ägg. Och drack kaffe till. Det blev ju en sjukt god frukost, av ”ingenting”.

Det gav mig en tankeställare. Hur rika vi faktiskt är, så mycket mat vi har hemma i skåpen, vi behöver aldrig gå hungriga.

Vi har det för himla bra, ändå.

image

Sedanhar jag bakat. Wollmar har varit på uruselt humör och storgråtit så fort han varit vaken. Men han har sovit mycket också. Jag undrar om han kanske är på väg at bli förkyld igen? Nu på eftermiddagen har vi sovit lite tillsammans efter en amning, och nu verkar han gladare. Sitter och pratar med sig själv i babysittern och myser på. Finingen.

Jag har bakat en citronkaka med glasyr till hemgruppen ikväll. Tyvärr hade en som gjort receptet snålat med glasyren. Som ni ser, så lyser liksom kakan igenom glasyrlagret, det ser inte jättesnyggt ut. Jag har också gjort en matpaj till imorgon och en sats med ”Märtas”, chokladsmåkakor att ta med till jobbet nästa vecka.

Imorgon och över helgen får vi Elvira och Filip på besök från Göteborg. Filips band ska ha två konserter här i huvudstaden, bland annat på KGB på lördag kväll. Hade jag inte haft en bebis att ta hand om hade jag definitivt gått!

På tisdag nästa vecka ska jag hälsa på, på jobbet. Det införs vårdval inom primärvårdsrehab på måndag och tydligen är det väldigt råddigt och stökigt på jobbet med många omstruktureringar. Jag har förstått att folk inte är helt nöjda och att stämningen kan vara rätt så låg. Alltså behöver de muntras upp med lite kakor!

Snart har det gått ett dygn sedan behandlingen igår och det ska jag fira med en dusch! Smärtan som var så vidrig igår har varit mindre idag, tack och lov.

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *