Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » gympremiär

gympremiär

Wollmar gjorde succé på gymmet. Han var glad och social och charmade både personal och medtränande. Han sa inte ett knyst förutom förtjust joller just när Joseph eller jag gullade med honom. Eftersom vi båda var med så flyttade vi honom och babysittern emellan oss, så att den alltid stod på det mest lämpliga stället, till exempel så undvek vi överhuvudtaget att honom i hörnan för fria vikter.

Och jag? Känslomässig succé, ja. Jag kände mig helt lyrisk när jag kom upp på övervåningen och fick andas i luften och se alla friska, tränande människor. jag kände mig med ens mer frisk, mer hel. Jag kommer kanske bli helt som vanligt igen! Fysiskt? Ja, det var tungt och det gick att träna nästan som vanligt, om man ser till utförandet. Men det var ingen succé med mina vanliga mått mätt. Jag får ju inte träna fullt så hårt som tidigare, när jag tidigare haft så tungt så att jag max klarat 10 repetitioner av samma övning måste jag nu hålla mig till lägre vikter och 15 repetitioner. Med tanke på att jag gått ner väldigt i muskelmassa också, så blev vikterna ibland löjligt låga. I det hänseendet så kändes det inte som en succé, jag blev nästan förvånad över hur svag jag var i vissa muskler. Och andra hade knappt förändrats.

Bäckenbotten höll bra under träningen, men det gör ont nu efteråt. Det är dock som förväntat. Mina magmuskler har gått helt ihop, det är inte ens ett finger emellan dem nu. (Du testar detta genom att lägga dig ner på rygg med böjda ben. Sätt ena handens fingrar strax ovan- och nedanför naveln och gör ett litet lyft med huvudet så att magmusklerna spänns. Det ska inte vara mer än 2 fingrars bredd mellan magmusklerna för att räknas som “friskt” eller “normalt”. ) Trots att mina magmuskler gått ihop bra tänker jag inte träna crunches eller situps på ett tag, det känns onödigt. Jag kör hårt på plankan istället både rak och sidoplankan. När jag blir starkare och kan kombinera det med bäckenbottenknip ska jag börja med variationer av plankan som även inkluderar rörelse, ska klura ut några bra övningar allteftersom.

Något som jag definitivt undvek också var träning av insida och utsida lår. Jag kan inte tänka mig att det vore särskilt bra att sära på benen maximalt med belastning på det. Jag får extremt jobbiga tankar när jag tänker på det, jag kan nästa höra hur det spricker upp igen. Men om ett tag kanske jag vågar mig på det också?

Jag tror i alla fall att jag kommer ha sjukt mycket träningsvärk imorgon. Och det är ju ett kvitto på bra träning. Det ser jag fram emot! Tack kroppen för bra träning! Tack Wollmar för att du är den snällaste bebisen på denna jord!

1 kommentar till “gympremiär”

  1. Just den där känslan har jag jämt på magen o har haft det ända sedan 2008! Att den ska spricka upp. Skitstörande. Tänker på det varje gång jag häver mig upp ur soffan eller liknande också, att träna magen vågar jag inte och därför ser den väl ut som en enda degklump också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *