Tvåmånaderskontroll på BVC

Tvåmånaderskontroll

Tvåmånaderskontroll på BVC

Nu väger guldklimpen 5915 gram, det vill säga ganska exakt 2 kilo mer än när han föddes! Han är 60 cm lång, det är nära en decimeter mer än vid födseln.
Vår stora, lilla grabb!

wpid-20120929_080621.jpg

Han är något över kurvan på både längd och vikt, däremot är huvudomfånget på 39 vilket är precis vad det ska. Jag antar att han inte kommer ha så stort huvud, både jag och Joseph har ganska små om man ser på storlekar på hattar och mössor.

Läkaren lyssnade på hjärtat och lungorna, kollade ögonen, klämde på magen och testiklarna och undersökte höfterna. Allt var som det skulle.
Älsklingen har inte bajsat på fyra dagar, så jag antar att en del av hans uppmätta vikt idag faktiskt kommer försvinna i form av en bajs-o-strof här någongång snart. Hoppas det inte händer på öppna förskolan i eftermiddag!

Nästa gång vi ska till BVC är på mammagrupp. Och efter det blir det första vaccinationen.

image

Stackars grabb.

Jag är lite rädd om det där fårskinnet, jag vill ogärna ha för mycket kladd på den.
Så nymatad som han är så får han ligga med huvudet på en liten handduk, för att fånga upp kräks.
Och eftersom jag VET att den där bajs-o-strofen kommer förr eller senare, och vet av erfarenhet att det går utöver alla breddar, så får han ligga på ett plastat lakan.

Känns inte så schysst, men vad katten. Livet är fullt av andra saker man hellre vill göra än att tvätta svårtvättade saker.

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *