Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Amningsuppdatering

Amningsuppdatering

Alltså. Det är kanske lite mäkligt vad ni som läsare förväntas vara intresserade av. Men här kommer en liten uppdatering om amningen.

Wollmar ammar fritt, alltså så fort jag märker att han är hungrig. Det kan variera med mellanrum på 1,5 til fyra timmar. Vanligtvis är nog ändå tretimmarsintervall.
Jag misstänker att han äter mer när han ammar själv, men när jag pumpar får jag oftast ut ca 75 ml och det brukar han vara nöjd med.

Ett mål om dagen får han i flaska med pumpad mjölk. Där sätter vi även i D-dropparna, så slipper vi hålla på med sked. Joseph brukar ger flaskan, både för at det är mysigt, men också för att de båda ska vara vana med det sen när jag börjar jobba en dag i veckan i december.

På natten ammar Wollmar fortfarande två eller tre gånger. Han får flaskmålet vid halv åtta, nästa mål är vid elva eller tolv och sedan rullar det på med tre eller fyratimmarsintervall hela natten. Han vaknar bara till och gör ett liksom ett ljud som låter som en ivrig liten hunds flåsande, det brukar jag vakna av och fatta att han är hungrig. Bara jag är snabb på att vakna så börjar han aldrig gråta. När han fått mat somnar han om igen så fort jag burit tillbaks honom till hans säng.

Han äter allt kortare stunder nu, det har jagf förstått att hör till utvecklingen. Han har aldrig varit nån maraton-ammare, i början var det kanske halvtimmar. Nu pratar vi kvartar eller tio minuter, ibland kortare.

Han är inte heller någon som gärna ligger kvar och snuttar (kanske är det för att jag har så mycket mjök så att dte faktiskt bara blir jobbigt att vara kvar vid bröstet längre än att han är mätt…). När han är mätt tar han bort huvudet och visar att han är klar.

På det hela taget funkat det väldigt, väldigt bra. Det är jag sååå tacksam för!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *