Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Wonderchild

Wonderchild

Alltså. Jag vill såklart tro att Wollmar är ett underbarn och tidig i utvecklingen och ni vet allt.

Vet ni vad han gjorde idag? Han låg på mage och lyfte sig upp på raka armar!

Det här har jag läst:
3-4 månader
Vid ungefär tre månaders ålder börjar bebisar lyfta upp huvud och axlar högt med hjälp av armarna. Dessa “mini-armhävningar” hjälper bebisar att utveckla den styrka de behöver för att kunna rulla runt.

Yepyep, Wollmar är bara 10 veckor. Wonderchild, jag säger då det…

Spontanbesök

Idag kommer Josephs föräldrar aka farmor och siya på spontanbesök över helgen! De ringde igår och frågade om de kunde få komma upp! Klart som korvspad sa vi!

Jag vet såklart att de inte förväntar sig att allt ska vara toppstädat och att jag ska ha hela helgens färidiga meny förberedd och klar, men jag ska i alla fall försöka städa och handla lite.

Så det är dagens projekt.

Wollmar måste ha kommit in i någon fas där han vill öka på min bröstmjölksproduktion, för han har ammat varannan timme sedan igår eftermiddag. Därför känner jag mig lite småseg nu. Jag tycker ändå att nätterna är bra eftersom han inte gråter och jag somnar både under och mellan amningstillfällena. Men ändå så blir ju hela kvaliteten på sömnen lidande när det blir så upphackat.

Nu först borde jag duscha och städa badrummet. Städandet vill jag helst göra när jag kan ha Wollmar i ett annat rum, det känns som att rengöringsmedelssprayar och sånt knappast kan vara nyttigt för ett spädbarn att andas in.

Faktiskt känns det som en “späckad” dag, även om det liksom är grejer man annars skulle klarat av på en eftermiddag. Men ja, att ta hand om Wollmar är ju liksom prio ett projektet, och det kan ju ta lite varierande mycket tid.

Obsession

När syrrans kompis Evelina var här för någon vecka sedan och intervjuade mig kring en skoluppgift (hon pluggar till barnmorska), hade hon med sig fikabröd från ett konditori här på Söder.

En av sakerna hon hade med sig var typ det godaste jag ätit på lääänge! Jag gick dit idag och köpte fika till svärföräldrarnas ankomst.
Vad är det för nåt? Vet nån vad de kallas? Vad är de egentligen gjorda utav? Kan man göra dem själv?

image

Jag hade såklart kunnat fråga expediten, men allvarligt talat så tänkte jag inte ens på det. Är det någon av er som vet?

image

image

Helt oavsett. Vill du någon gång göra mig väldigt väldigt glad till ett pris på 16 kronor så vet ni vad jag önskar mig.

 

5 kommentarer till “Wonderchild”

 1. Det kan bara vara ett sjukgymnastbarn som är så duktig! (och så har han ju tränat varjevarje dag tillsammans med sin flitiga mamma).

 2. Fantastiskt att följa utvecklingen.
  Min bebis är 9 veckor nu men började rulla från mage till rygg vid 7 veckor redan! Hur ska detta sluta. Fick många hurrarop från mammagruppen men även ett par syrliga kommentarer. Suck på det!
  Ska bli intressant o se om detta betyder att våra små kommer gå tidigt också.

  1. Wow, vad häftigt. Komiskt med syrliga kommentarer, det finns verkligen folk till allt!! Jag är inte säker på att jag vill att Wollmar ska gå tidigt. Hans pappa gick enligt utsago vid 9 månader och sprang vid 10, för min del får det gärna vänta…

   1. Nej, jag tänker lika, är mkt nöjd om han håller sig på mattan så länge som möjligt. Min svärmor sa att min kille aldrig ens rullade runt och gick väldigt sent eftersom hans syster passade upp på honom hela tiden. Gav honom leksaker osv. Kanske ett tips för oss hehe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *