Mias “ginger biscuits”
Mitt enklaste och snabbaste småkaksrecept har vi här. Idag bakar jag dem, och tänkte dela med mig av receptet. Det är busenkelt!
Blanda ihop:
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
2 tsk bakpulver
225 gram smör
2 tsk finriven färsk ingefära
Har du en maskin, kör med den. Annars går det att gojsa ihop för hand. Konsistensen blir som chokladbollssmet ungefär.
När smeten är ihopkletad så gör du valnötsstora bollar för hand. Rulla, rulla!
Två plåtar blir det ungefär.
Du har ugnen på 175-200 grader och gräddar kakorna på plåtar med bakplåtspapper, i mitten av ugnen i 14 minuter. De kommer alltså flyta ut och bli platta alldeles av sig själva. Men eftersom du gjort så ypperligt fina bollar så blir de färdiga kakorna snyggt runda också!
Superenkla att göra och de blir jättegoda!