Kroppen, 3 månader postpartum

Under graviditeten svettades jag om fötterna. Det gör jag nästan aldrig annars, aldrig så att det känns fuktigt eller luktar. Idag slog det mig – det har helt slutat igen! De första veckorna efter förlossningen avtog det inte, så jag tänkte att det kanske inte skulle gå över. Att det var en del av de grejer som helt enkelt blir permanenta förändringar efter graviditet och förlossning, även om jag inte fattar logiken med det. Men som sagt, nu är det slut på det! Hurra!

Nu har jag också börjat tappa hår. Man kan hitta stackars Wollmar med en boll av mina långa hårstrån i handen, eller nästan snurrade runt halsen. Jag undrar hur mycket hår jag ska tappa? Och hur länge det ska hålla på? Jag tycker det känns lite spännande!

Imorgon måste jag ta tag i specialistmödravården och min läkare där igen. Det är något nytt litet sår som gått upp igen, så jag blöder efter varje gång jag varit på toaletten. Jag ringde i torsdags och blev lovad att läkaren skulle ringa upp, men hon ringde inte i torsdags eller fredags. Så jag får göra ett nytt försök imorgon. Det känns faktiskt lite sjukt att fortfarande ha öppna sår snart tre månader efter förlossningen, så jag hoppas att de kan göra något åt det.

Jag känner mig annars stark och frisk, faktiskt. Jag har riktigt ont i underlivet till och från, men kan inte se något samband mellan till exempel träning, ökad aktivitet och smärtan, så jag tror att det helt enkelt handlar om dagsform. Och som sagt, bäckenbottenmusklerna verkar vara bra ihopsydda ochh ha återfått bra funktion, jag har inga inkontinensbesvär alls. Ännu större HURRA, såklart. Sfinkterrupturer är inte att leka med, ändå, även om det verkar ha gått bra för mig.

Vad mer?

Amningen funkar fortfarande bra, men just nu under Wollmars förkylning känns det som att det är VÄLDIGT kort tid mellan amningarna. Men det är ju såklart, man vet ju själv hur törstig man kan bli av att ha andats med bara munnen när man är täppt. Vi har aldrig behövt ge ersättning eller så, men jag ser fram emot att få börja lite med gröt när Wollmar är 4 månader.

Jag kommer inte på så mycket mer just nu. Ni andra nyblivna mammor, hur går det för er? Känns kroppen som vanligt?

Previous

Next

2 Comments

  • Hej! Jag ska snittas i april och fick tips från uppochhoppa-Sofy om din blogg, har skummat igenom lite under kejsarsnittskategorin och är så himla glad att jag hittat hit, känner mig superpepp inför att börja träna igen i sommar och har sparat bloggen bland mina bokmärken! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *