Nattningsnytt

På BVC i onsdags tipsade sköterskan om att det kunde vara bra att testa om någon annan person kunde göra nattningsrutinen med bebisen, att det kan vara bra att ha testat någon gång innan det blir skarpt läge och man ska ha barnvakt för första gången.
Eftersom Simon och Jenny var här igår medan det blev läggdags för Wollmar så fick de testa! Det gick perfekt! Kompetenta vänner och snäll bebis, det är grejer det!

Vår läggningsrutin är att Wollmar ammar eller får brösmjölk i flaska, eller både och, någon gång vid sjutiden. Sedan brukar Joseph ta honom och byta blöja, tvätta och ta på pjamas. Där efter lägger vi Wollmar i hans säng och ser till att han har nappen, och nu även snuttisen. Sedan står vi runt hans säng och berättar om dagen som varit. Jag berättar om min och Wollmars dag (på vardagar) och Joseph om sin. Tanken är väl att Wollmar ska få berätta själv om sin dag så småningom. Sedan ber vi aftonbön och sedan säger vi god natt och går ut. Om Wollmar fortfarande är vaken så brukar han då ligga och titta på och prata med djuren son hänger över sängen, och sedan somnar han själv.

Det har hittills funkat varje gång. Hoppas det håller i sig!

Simon och Jenny fick alltså ta godnattpratet och aftonbönen igår, och det gick också bra. Så himla skönt att veta, även om det inte finns något som säger att det skulle gå exakt lika lätt om de hade varit ensamma med honom hela kvällen. Men, förhoppningsvis ger rutinen i sig en trygghet som liksom spiller över även på barnvaktstillfällen.

Nu låter det som att vi planerar järnet för att ha barnvakt snart. Så är det inte riktigt, även om det såklart kommer bli aktuellt så småningom.

image

För länge sen fick vi en fondue-gryta av svärföräldrarna. Vi har aldrig använt den tidigare, men idag höstmyser vi på vår inglasade balkong. Vi har oljelampan tänd, fonduegrytan igång och maaaasor av choklad och frukt. Hett kaffe och god stämning. Wollmar, vårt A-barn, sover sött i sin säng. Han har haft en riktigt bra dag idag, skypat och jollrat järnet med farmor, siya och farbror med familj. Och sen lekt och myst massor med Simon och Jenny. Idag och har vi också köpt resa till fjällen! Vi, Simon och Jennys och Oscar och Carro ska tillbringa en långhelg i januari i Sälen. Myyysigt!

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *