TicketiTACK

Jag och Wollmar har varit på en liten chokladturné nu på förmiddagen.

Ni som handlar mycket på ICA vet att man ibland får såna där rabatter på saker man köper mycket av. Nästa gång kommer vi begis få rabatter på allehanda chokladaskar, för imorse var vi där och köpte fyra stycken.

Först gick vi till mödravården. Där fanns ingen i korridorerna, så vi smög runt lite tills jag hörde en röst som ropade ”Kan vi hjälpa till med något?” Vi hade nästan gått in i deras personalrum, där satt barnmorskorna och fikade… Jag sa att jag bara ville lämna ett litet tack till min barnmorska. Hon var ledig idag, men jag fick lämna en chokladask och ett kort till hennes kollegor. De lovade att i alla fall överlämna kortet…

Sedan gick vi till SÖS och smög upp på BB. I expeditionen satt min favvo-läkare från BB-tiden, hon var helt underbar och undersökte och tog hand om mig väldigt, väldigt bra. Jag lämnade en chokladask och ett kort till hela BB-personalen såklart, men det var fint att få tillfälle att tacka henne personligen och berätta att jag nu mår så bra man kan må efter en total sfinkter.

Sedan tog vi innervägen genom sjukhuset och gick till förlossningen. Jag ville inte gå den vanliga, akut-ingången, om jag liksom skulle råka sno hissen ifrån någon födande. Men in kom vi tillslut. Jag gick fram till expeditionen där och lämnade en chokladask och ett kort till dem alla, och bad att de skulle ge en annan ask och ett annat kort specifikt till favoritbarnmorskan. Då visade det sig att hon visst jobbade just då, och de gick och kollade om hon hade tid att komma ut en stund. Så jag och Wollmar fick en liten stund med henne också och tillfälle att säga tack personligen. Hon har varit jättefin och ringt mig tre eller fyra gånger efter förlossningen för att prata. Wollmar visade upp sina finaste leeenden, det var bra tajmat med humöret.

Fyra askar och kort överlämnade, det känns superbra. Även om min förlossning i sig inte var mitt livs bästa upplevelse, så är jag angelägen om att säga tack och visa min uppskattning till dem som faktiskt gjorde ett toppenjobb. Jag vet själv hur glad man blir som vårdgivare av att få positiv feedback och personliga tack, oftast får man ju bara motsatsen. Okej, barnmorskan från mödravården gjorde kanske inget extraordinärt, det kändes väldigt rutinmässigt det hela, men ändå. Hon får kanske inte så många tack.

Jag mår bra nu efteråt och hoppas att de alla får sig en god chokladbit till kaffet! Jag hoppas också speciellt att favoritbarnmorskan förstår att jag uppskattade henne enormt och att det är fantastiskt med sådana goda, engagerade människor på rätt plats.

Previous

Next

2 Comments

  • Åh, det var verkligen gulligt av dig att tacka de som gjorde ett bra jobb trots att allt gick som det gick. Jag vet själv hur glad man blir av att bli uppskattad för det jobb man gör. Så himla snällt av dig! Du gjorde säkert deras dag eller till och med vecka 🙂

  • Vad fint gjort! Och TACK för kortet som ramlade ner i brevlådan idag. Superfint pyssel och så söt bebis att jag vill äta lite av honom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *