Hopp i tiden

Som arbetande förälder märker man hur mycket av livet som man missar. Eller, det är så klart en definitionsfråga om vad livet är och vad det går ut på. Men låt oss omformulera det som “hur mycket familjeliv man missar”, för att inte komplicera det hela.

Mia berättar för mig hur deras dagar ser ut och varje dag verkar vara den andra lik (i alla fall i hur och vad Wollmar gör). Så klart att vi både upptäcker och känner av att Wollmar utvecklas. Men det generella mönstret i att sova, äta, leka och humör vekar dock vara ganska konstant.

Men så idag kom jag på mig själv med en tanke som varit återkommande. Varje lördag förmiddag säger jag till mig själv: “Jaså, det är så här de har det varje dag?”. Men är inte det lite konstigt? För jag kan ju inte ha samma tanke varje helg, då kan det ju inte vara sant. Om jag varje helg upplever en vardag som Mia och Wollmar har som jag inte sett tidigare så måste ju den vardagen utvecklas och ändras varje vecka. Ja, till och med varje DAG.

Jag tror att det hela grundar sig i den otroliga utvecklingstakten som barn har och som kanske inte märks varje dag, men när man hoppar framåt i tiden (vilket det känns som när man mest är med på helgerna) så ser man de framsteg som skett.

Då får man också en förståelse för den ständigt återkommande kommentaren från vänner och familj som lyder: “OJ, va stor han har blivit!”.

Ja, OJ va stor han har blivit!

 

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *