Sjukhusdag

Jag och två av mina tre systrar har en genetisk defekt som ger en predisponation för lungsjukdom om man inte sköter sig rätt. Idag var jag på Huddinge Sjukhus och kollade upp mina lungor litegrann. Lungröntgen, spirometri och ett blodprov för fortsatt utredning gjordes samt avrundades med ett läkarbesök. Fick vänta i 4 olika väntrum för de  och besöken tog hela förmiddagen i anspråk.

Som tur var hade jag eminent sällskap av Christine och stor-David, 10 månader. Utöver Wollmar, alltså. Eller snarare, på grund av Wollmar. Jag ville såklart varken ta med honom in till röntgen eller lämna honom i väntrummet.

Så idag har Cirkus Viklund och Fernando skött underhållningen i Karolinskas väntrum. Publiken har fått höra både “En kulen nattnattnatt” och “Rockspindeln” och “En liten båt” upprepade gånger. Och dessutom fått se underverket David göra sitt toppnummer – Dra av sig och Wollmar strumporna –
taDA!
Wollmar har också underhållit med att visa sin fina ekorrskallra och sin prassliga bok.

Efter alla besök var grabbarna på halvdant humör, så det fick bli matning och sövning på bästa sätt innan jag och Christine fick en lunch på gående fot. Fish and chips under en barnvagnspromenad. Inte så dumt, det inte!

Efteråt fick jag och Christine en trevlig, men inte särskilt lugn, eftermiddag hemma hos dem. Två halvurdruckna tekoppar och övertrötta barn blev resultatet.
Men för att vara en trist sjukhus-dag så blev den faktiskt fantastiskt roligt och trevlig. Tänk vad goda vänner kan göra!

Och ja, for the record – Lungröntgen var helt utan anmärkning, som jag misstänkte. Bra!

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *