Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Långtråkigt

Långtråkigt

Redan igår kväll bestämde jag mig för att jag inte tänkte gå ut när de berättade på nyheterna vilket genomuselt väder det skulle vara idag. Jag vet inte om det var ett helt smart val.
Jag menar – dagen blir ju så vansinnigt lång om man inte gör någonting!

Visst, jag har stekt och marinerat kyckling och förberett en sås (recept från Malini’s kitchen såklart!) och jag och Wollmar har lekt en himla massa. Men ändå, det blir långtråkigt. Jag tror kanske att det här är den överhuvudtaget första eller kanske andra dagen på hela föräldraledigheten som jag inte har hittat på något eller åtminstone inte varit ute på promenad.

Ikväll ska jag på informationsträff för föräldrar som söker förskoleplats här på Södermalm. Hoppas på att få lite matnyttig information innan vi ställer Wollmar i förskolekö. Joseph blir tvungen att jobba över idag, så Wollmar får följa med.

Och något spännande har faktiskt hänt idag! En av forskarna från forskargruppen på KI som jag samarbetade med gällande min magisteruppsats hörde av sig idag. De har översatt min uppsats till engelska och kortat ner den något och ska försöka att få den publicerad i en vetenskaplig tidskrift snart. De tänkte försöka med “Journal of interprofessional care” eftersom den handlar om interproffesionellt teamarbete. Så himla coolt känns det! Det är ju såklart inte helt säkert att den blir antagen för publikation, men ändå. Tänk att jag fått göra något som kanske kan ha lite vetenskapligt värde!

Nu sover Wollmar en stund och jag ska se om jag kan få lägga mig ner och läsa lite jag också. I eftermiddag kommer min syster Fia förbi, hon har varit i Jordanien i sex veckor så det ska bli helt underbart att få träffa henne!

Jorå. Innan den här dagen är slut har det nog hunnit bli en bra dag, ändå. Regnväder till trots.

Det är såna här dagar som man egentligen borde stänga in sig och hitta på makalösa sagor om barn som hittar magiska världar genom att gå in i garderober och sånt. Åh, någonstans inom mig har jag ändå någon slags författardröm, jag har bara inte tillräckligt bra uppslag på handling och historia. Menmen. En vacker dag så…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *