Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Första dagens grötsuccé

Första dagens grötsuccé

image

image

Wollmar är fyra månader idag och från och med nu får man smygstarta med smakportioner. Jag tänker försöka följa WHO:s råd att amma till 6 månader, men vill börja introducera gröt redan nu. Både för att forskning visat att man förebygger glutenintolerans och dålig tandhälsa genom att ge något annat innan 6 månader. Men också för att vi längtat så!

Innan kommer amma innan  smakportionen, för att inte maten ska konkurrera ut amningen. Smakportionerna ger man för att väcka nyfikenhet, inte för att mätta eller fylla ett näringsbehov i första hand.

Idag gjorde vi i alla fall gröt-premiär. Vi har små äggkoppar från IKEA som också är små ugnsfasta formar. Jag tog en tesked grötpulver och blandade med två teskedar kokande vatten och lite olja.

image

image

Wollmar är förväntansfull…

image

…och väldigt glad och nöjd efter smakportionen!

De säger att man ska gå på barnets egen nyfikenhet. Jag har hört att när man introducerar något annat än bröstmjölk kan barnet också spotta ut allt – inte för att det är äckligt, men för att det är en annorlunda motorisk grej att äta och barnet inte fattar hur man gör. Men Wollmar verkade nyfiken, och tungmotoriken funkade okej.

Han åt glatt upp allt jag erbjöd honom. Han såg lite konfunderad ut vid första skeden, men sedan blev det bara bättre och bättre.
Åh vad roligt det här känns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *