Eländes

I natt tyckte Wollmar att det kändes okej att vakna VARJE timme och helst vilja amma, men i värsta fall bara få kram och napp. Som pricken över I:et tyckte han att det var morgon minst en timme tidigare än vanligt.

Buuuuäääh, jag är trött! Och vi som haft så bra nätter i några dagar nu, med 5 timmars amningsuppehåll mitt på natten.

Just nu tröstäter jag frukost med både lussebulle och pepparkaka och extra starkt kaffe.

Funderingarna går såhär: Wollmar vändersig nu utan problem åt alla håll och har börjat vända sig även i sömnen. Det verkar dock som att han vaknar oftare nu i samband med att han vänder sig och han kan bli frustrerad över att upptäcka att han ligger på mage. Finns det något man kan göra för att hjälp honom att få ro? Eller är det bara att vänta ut det, tills han vant sig vid sitt nya, rörligare sovande?

En annan fundering gäller Wollmars kräkande. Det sägs att kräkandet brukar minska/upphöra när bebisen äter fast föda. Och ni som träffat Wollmar vet att han kräks mer än de allra flesta bebisar. Vi har fått täcka över mattan i vardagsrummet med ett påslakan eftersom den annars skulle bli övertäckt med kräks flera gånger per dag. Hans egna kläder måste tvättas efter kanske en halv dags användning eftersom de blir helt blöta av kräks. Mina kläder med, allt som oftast. VI behöver byta lakan ofta, ofta eftersom han gärna ligger och leker fontän i min eller sin egen säng. Ja, ni fattar. Jag börjar tröttna totalt.
Kanske ska vi skynda på matintroducerandet, bara därför?

Previous

Next

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *