Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Julstädning och utflyttning

Julstädning och utflyttning

  • av

image

Visst är det fint hemma hos oss idag? Ja,det har blivit lite stökigare än vi tänkte oss. På agendan idag var det tänkt att: 1) Baka 2) Julestäda Ok, baket gick som planerat (se nästkommande inlägg). När då skulle börja städa tänkte vi att vi kanske skulle möblera om och flytta ut Wollmar när vi ändå var på gång. Kanske är det just idag som är den bästa dagen att ge Wollmar hans egna rum? Ja, bilden ovan vittnar om hur det ser ut just nu. Men vi är hoppfulla om att det hela kommer att sluta på bästa möjliga sätt. Återkom om ett par timmar så ska vi se om inte vi är klara med både punkt 2 och vårt extra uppdrag.

I helgen ska vi städa ordentligt och baka två sorters bröd till julafton, vörtlimpor och hönökakor.
Just nu ligger Wollmar och Joseph och sover en eftermiddagslur och jag har nyss varit nere i källaren med lite grejer.
Passade också på att ta upp den här pappersluntan:

image

Det är högen med referensartiklar till min magisteruppsats. Jag tänkte att såhär ett halvår efteråt kan jag nog slänga dem. Jag kommer aldrig få för mig att börja läsa igenom dem igen.

Det blir alltså en tur till pappersåtervinningen i eftermiddag. Jag ska bara pilla bort gem och häftklamrar först.

Vi har ocks varit ute på stan en sväng. Vi gick till The English Shop och köpte en pudding-form till vår christmas pudding vi ska göra. Vi ska testa Gordon Ramsays sponge variant, ingen av oss gillar den traditionella, tunga, christmaspuddingen. För er som inte ätit en sådan så kan ni tänka er en riktig mastig och tung engelsk fruktkakevariant.

Grejen med dessa är att man kokar dem i en speciell skål i vattenbad och sedan häller på konjakt och flamberar. Det är egentligen flamberandet vi är ute efter. Tänk er, hela familjen kan samlas vid ett dukat bord i vintermörkret med en kaka i mitten. Sedan häller man på konjaken och tänder på. Kakan brinner då med en härlig blå låga upp till någon minut. Det brukar vara ett  stämningsfullt och nästan andäktigt inslag i den Fernandoska julen. Nu ska vi alltså föra traditionen vidare och se om den går hem även hos min familj.

Min syster Emelie hade berättat för sina barn om detta. På julafton ska vi elda en kaka! Lilla Aron, 3 år, hade blivit väldigt upprörd. Efter att ha smält denna information i ungefär en halvtimme hade han gått tillbaks till sin mamma och förslagit att vi kanske inte alls borde komma till dem på jul. Emelie trodde att han eventuellt trodde att vi skulle komma och elda upp de goda nybakade kakorna med After Eight i som de nyss hade bakat tillsammans.

Ja, vi får alltså se om vår christmas sponge pudding kommer göra succé…

EDIT- resultatet

Nu är flyttandet och städandet klart. Nästan varjer gång vi ägnar oss åt ett sånt här projekt pressar vi gränsen nästan liiiite för långt för hur mycket vi orkar. Men i sista stund, när allt är klart och vi får sätta oss i lugn och ro och äta god mat, så känns det sååå bra. Nu är det klart och Wollar sover sött i sitt rum. Blir säkert en mycket speciell natt, men vi tror att det blir hur bra som helst. Än så länge verkar inte Wollmar ha märkt av något i alla fall. Den stora skillnaden blir väl tiden det tar att reagera och ta sig till honom när han är hungrig eller ledsen. Det sköna blir att det blir lättare att sova genom när han är glad, pigg och vill hålla låda mitt i natten.

image

image

Så här blev det i Wollmars rum.
Lite småstök är det fortarande kring skrivbordet, vi har bestämt oss för att ha kvar datorn i hans rum ett tag till. Men vi har gått igenom alla lådor i sekretären och tömt dem på allt som eventuellt skulle kunna vara farligt för en nyfiken Wollmar framöver. Ett av de första stegen mot barnsäkring här hemma!

image

Bokhyllan fick flyttas in till oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *