Vi har gjort lite fruktpuréer för att ge lite roligare smak till gröten.
Det är busenkelt, även om man inte har lämplig färsk frukt hemma.
Ta en näve torkade frukter och lägg i en katrull.
Täck med vatten och låt koka i 5 minuter.
Ta vatten och frukter och mixa alltihop med en mixerstav.
Klart!
Vi har hittills testat med dadlar och plommon, men det ska funka lika bra med andra torkade frukter.
Nu har vi utökat vårt förråd med fler sorter, nu har vi dadlar, aprikoser, torkade äpplen och plommon.
Det är ju bara att blanda lite som man vill och koka lite puré allt eftersom.
Jag tyckte att det blev gott även i vuxna mått mätt (annars är ju barnmat ingen större hit…) och skulle kunna tänka mig att ha detta på gröt eller fil själv också för den delen. Och jag har smakminnen från andra bebisars köpta plommonpurér, och jag kan garantera att det här är precis lika gott om inte godare.