Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Alfaetttjohejsan #2

Alfaetttjohejsan #2

För ungefär ett år sedan tog jag alla de där blodproven som hörde graviditeten till. Jag bad dem även kolla om jag hade alfaettantitrypsinbrist eftersom mina systrar konstaterats ha det, och vi alla blev uppmanade att kolla upp det.

Jag hade sådan sådan brist, men det betyder ingenting – jag har en ökad risk att få KOL, men det är framförallt om jag skulle börja röka. Vilket jag aldrig tänker, ändå.

Det blev ju i alla fall lite kontroller och tester på Huddinge Sjukhus, men som jag förstod det som var det egentligen onödigt.
Idag fick jag brev från läkaren jag träffade där. Ett brev med stavfel i vareviga mening, lite synd bara.
Tydligen var mitt värde ännu lägre nu, 0,49g/liter blod. Man ska ligga mellan 0,9-2g/L. De väntar fortfarande på svar från en kromosomutredning, men informationen är fortfarande bara för min kännedom, det är inget som ska åtgärdas.

Det som är lite knasigt i det hela är att utredningen görs via Lungkliniken. De vill inte svara på några frågor om andra inre organ, eftersom det inte är deras specialområde, såklart. Men ingen av jag eller mina systrar har kliniska lungproblem. Dock har en av mina systrar konstaterats ha dåliga levervärden. De var också hon som fick helt galen hepatos, leversvikt, under sina graviditeter. Leverproblem är också förknippat med den här bristen, men ingen läkare kan uttala sig om det. Jag menar, allmänläkare kan ju ingenting (japp, fördom) och specialistläkare vill ju ogärna uttala sig om saker utanför sitt specialområde.

Det jag menar är bara att jag hoppas att ingen av oss går omkring med en smygande leverproblematik som inte kommer upptäckas för att den hamnar mellan stolara sådär.

Bara en tanke nu när jag fick läkarens brev. Det här är inget jag oroar mig för egentligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *