Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 7-11 februari 2013

7-11 februari 2013

Vi skulle på Wollmars 6-månaders läkarkontroll på BVC idag, så Joseph hade fixat att han kunde komma hem tidigare idag.
De ringde dock igår och sa att läkaren hade influensa, så besöket blev inställt. Men Joseph kom hem till lunch i alla fall!

Jag och Wollmar gjorde sista COOP-receptet till lunch. Det var något så fantasifullt som raggmunk. Jag bestämde mig för att steka dem i crumpets-formarna, för de raggmunkarna jag gjorde utan blev så makalöst fula. Och man äter ju som bekant även med ögat…

image

Jag måste säga att jag är lättad över att den här eländiga COOP-veckan är över. Så himla tråkigt att känna så. Vi beställde ju deras matkasse eftersom vi önskade ny inspiration och lite nya recept och en chans att lära oss använda någon ny råvara eller krydda eller en ny slags kombination av gamla bekanta råvaror och smaker. Jag har lagat middag varje veckodag, i princip, sedan jag gick på gravidledigt i juni. Jag har lite grann tappat gnistan och inspirationen.
Coops himla ekologiska matkasse hade EN fördel:
Jag längtar nu  till att få återgå till vår egenkomponerade matlagning. Det blir godare och mer välgjort så.
Trist, deras värdelösa matkasse var ju inte gratis direkt.

Men på dagens bonustorsdag har jag hemmapappan! Jag ska få gå till gymmet och Joseph och Wollmar ska gå på promenad.

Ikväll kommer vår hemgrupp hit, de ska bli bjudna på dessa

image

Veckans andra sats med semlor. Muuuuums!

Här kommer bildbevisen från igår.
Stans vackraste red head till barnvakt och stans sötaste bebis!

image

Byte till sittdel i barnvagn

Idag händer det. Vi byter till sittvagnsdelen till “vår” Emmaljunga. Systern med man kommer hit på lunch och tar med sig sittdelen. Wollmar kommer ÄLSKA att sitta i vagnen och hålla koll!

Emmaljungavagnen har fyra stora hjul som är låsta, dvs inga svängbara hjul fram. Vagnen är i sig otroligt bra, men den är tämligen klumpig att köra i stan, framförallt inne i butiker. När vi lånade vagnen från min syster tipsade hon om att den är jättebra med liggdelen första tiden och att de stora hjulen är toppen när det är vinter. Men hon rekommenderade ändå att vi skulle titta på en smidigare vagnen framåt vår och sommar.

Idag gjorde vi det! Vi har nu beställt en smidigare vagn! Vi valde att beställa en dansk Trille-vagn. Den låter enormt bra och vi fick dessutom tag i en ny vagn väldigt billigt genom att beställa från nätet. Dock är det ju lite som att köpa grisen i säcken. Men om den inte funkar som vi hoppas på får vi väl i värsta fall sälja den vidare.

Det är en kombivagn som går att ha som liggvagn med mjuklift om det blir ett syskon till Wollmar framöver, men framförallt kommer den funka som en smidigare sittvagn här i stan.

Den kommer väl om någon vecka eller så, men vi kommer nog inte börja använda den förrän det blir barmark. Men den känns spännande!

Magen back in business

image

Visst, lite lös hud kvar på magen. Men annars: Min mage är back in business!

Tack snälla, snälla kroppen!

Idag invigde vi också Wollmars bebispulka.
När vi ändå var ute och Wollmar sitter så bra, passade vi på att testa bebisgungan.

Hurra för världens finaste grabb!

image

1 kommentar till “7-11 februari 2013”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *