Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 26-31 mars 2013

26-31 mars 2013

I natt blev Wollmars tillstånd lite sämre igen. Han bajsade och kräktes och vägrade få i sig någon vätska.
Nu på morgonen radade jag upp en hel buffé av vätskor och lättätliga saker:
– vatten med lite apelsinjuice i
– ersättning (nu har mitt eget frysta mjölkförråd börjat ta slut
-mosad banan
– brödbitar utan pålägg
– vuxenyoghurt

Han fick i sig en deciliter av vattnet med apelsinjuicen och några matskedar yoghurt. Alltid något!!

Även om sådana sockrade saker inte direkt är mitt förstahandsval när det gäller bebismat.

Just nu kryper han omkring lite på golvet och verkar piggare än vad han varit både söndag och måndag. Kanske går det åt rätt håll i alla fall?

Snart ska vi gå ner till tvättstugan och tvätta oss igenom kvällens och nattens skörd av nedsmutsade kläder, lakan, handdukar. Jippiii.

Annars är mitt mål med idag att orka oss ut på en promenad och att lyckas få till någonslags middag. Få se hur det går.

image

Det går sådär med intaget av föda, men han verkar ganska pigg ändå. Har kräkts några gånger nu under morgonen, men måste ha fått behålla lite vätska i alla fall eftersom han orkar sitta upp och småjollra.

Mina bästa magsjuke-bebis-tips so far:
Sätta en liten pappersbit i blöjan (runt snoppen i det här fallet). Det kan bli en hjälp till att avgöra om det som finns i blöjan faktiskt är kiss eller bara löst bajs.

Wettex-trasor går att tvätta i maskin på 60 grader.

Och. Livet känns bra med en stor falska ytdesinfektion hemma.

Nu på förmiddagen har vi testat och ratat: kokt ris, rivet äpple.

Det som funkade: vatten blandat med vätskan som rann av från det rivna äpplet. Kokt potatis blir nästa test.Jag har tvättat dagens sjätte tvättmaskin och tagit en dusch sedan sista spy-omgången som landade på mig så att jag blev blöt ända in till underkläderna.

Aylin-räddaren-i-nöden kom hem och gav mig lite avlösning och kom med ny vätskeersättning.

Suck och stön, kan det inte ta slut nu?

Jag hinner ju inte sörja att min föräldraledighet snart är slut när dagarna går ut på att byta blöjor och kläder på Wollmar, byta kläder på mig själv, tvätta allas våra kläder och ge Wollmar vätskeersättning var femte minut.

Då finns inte en minut kvar till något så överflödigt som kontemplation eller sorg över tid som flytt.

Jag återkommer med mer om detta.

Fortsättning följer

Kräkandet och bajsandet fortsätter och tvättberget växer. Han har ammat bra i natt och har också kissat nu på morgonen vilket känns skönt.

Men idag har vi ett nytt problem: Wollmar vägrar öppna munnen.

Igår gick det så fint, så fint med att spruta in vätskeersättning. Idag får jag ta till milt våld om jag ska få i honom den. Och eftersom han egentligen inte sväljer utan i typ panik sätter i halsen, så känns det inte som att han får i sig någonting.

Vare sig ersättning eller bröstmjölk på flaska funkar heller. Och inte heller något av de andra sakerna jag erbjudit honom nu på morgonen (yoghurt, potatismos, kokta riskorn).

Men nu medan jag skriver händer det grejer! Wollmar sätter igång och tuggar i sig bitar av min smörgås! Jag la fram en bit framför honom så att han kunde sitta och pilla med den medan jag äter/skriver. Och den gick ner!

Nu är det live-bloggning på hög nivå här! Nu har Wollmar fått i sig två bitar macka och har gått med på att dricka lite vatten mellan tuggorna ur ett vuxenglas.
Kanske vill han bara hävda sin rätt till självbestämmande, så liten han är?

Gårdagens planer (promenad, middagsmatlagning) gick det ju sådär med. Jag tillbringade hela dagen med att a) ge Wollmar vätskeersättning var 5:e minut och b) tvätta nedbajsade och nedkräkta kläder.

Klart slut här vid frukostbordet! Tre bitar macka och ganska mycket vatten (typ två matskedar) blev det tillslut.
Nu ska vi ner till tvättstugan, massor av lakan och grejer att tvätta.

Nähäpp

Mackan och vattnet kom också upp – nere i tvättstugan.
Bara att dra av honom kläderna och lägga dem i kön för nästa maskinomgång.

Han somnade igen så fort vi kom upp från tvättstugan. Jag ska nog också lägga mig ner en stund tills det är dags att gå ner till tvätten.

Idag är Josephs sista arbetsdag om man ser till sammanhängande dagar. Visserligen ska han jobba fredagar i några månader framöver, men dessa gästspel på jobbet räknas knappast. När han kommer hem idag kommer han alltså hem för att vara hemmapappa till och med januari nästa år.
Oavsett mina känslor för att det innebär att jag kommer börja jobba istället så är det väldigt roligt.

Men först av allt: det ska bli väldigt, väldigt skönt med en långhelg tillsammans, även om den kanske enbart kommer handla om att ta hand om en sjuk bebis.
Två föräldrar är alltid bättre än en!

Påskelände

Vi har inte hörts av på ett tag.

Jag fick Wollmars magsjuka och var sjuk hela dagen igår. Idag skulle vi firat med riktig påskmiddag med min familj men vi alla stannade hemma. Jag har legat i soffan och kollat på serier på Netflix hela dagen medan Joseph och Wollmar har röjt runt här hemma.

Ingen påskmat, inget godis, inget påskfirande. Så. Himla. Tråkigt.
Jag som tycker att påskfirandet är typ lika stort som jul. Att ha missat påsken är verkligen en stor besvikelse.

Joseph, stackaren, har ätit bit efter bit av sin ostpaj som han hade gjort som en del av vårt bidrag till påskmiddagsknytisen. Och jag har ätit typ ingenting.

Wollmar däremot, han är tillbaks till sitt gamla jag. Han äter precis som innan – massor, varierat och ofta.

Dagarna och timmarna tickar ner mot tisdag och jobbet. Pausa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *