Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Avägning

Avägning

  • av

Det är lite svårt detta med att ge ett barn mat. I alla fall när man nyetablerar matvanor, som efter en magsjuka. För man vet inte riktigt hur mycket mat man ska ge Wollmar. Framför allt är det kinkigt med mat som ska tillagas eller värmas. För antingen är man för snål och hamnar i en problematik som jag ska förklara närmare om en liten stund. Eller så värmer man för mycket och det går bra en gång, men efter en andra värmning och det fortfarande inte går åt så är det läge att slänga om man inte vill riskera en till magsjuka.

“Men varför ger ni inte bra lite mat i taget, så känner ni efter hur hungrig han. Ni ha väl mikro?”, säger ni kanske då. Jo, vi har mikro och det tar inte mer än en minut att plocka fram lite mer och värma det så att det är ätklart för Wollmar. Men tyvärr är han just nu i en fas där den liiiilla tiden från att maten tar slut till dess att man fixat mer (iblad så lite som 20 sekunder) är på tok för lång. Han bryter helt enkelt ihop och det blir inte mer mat den gången.
Vi har haft tur någon gång där den andra föräldern kunnat värma lite till samtidigt som maten på bordet ebbar ut. Men det är inte alltid att man är två eller att man får till det.

Ja, hur ska man förhålla sig till detta? Har ni några uppslag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *