Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 16-20 april 2013

16-20 april 2013

Joseph:

Nu har jag nog börjat komma in i föräldraledighetslunken. Trots att vädret var emot oss så stämde jag och en föräldraledig kollega/vän träff för en barnvagnspromenad. Som tur var regnade det inte så värst under promenaden, utan började först när vi var på väg in. Sedan blev det lunch med gårdagens rester av chévrepaj och fläskfilé. Hennes lilla grabb är sex månader nu och hur fin som helst. Tyvärr hade varken han eller Wollmar något särskilt stort utbyte av varandra eftersom båda två var på lite gråtigt humör. När den ena av dem blev ledsen så dröjde det inte länge innan den andre stämde in i sorgesången. Detta till trots var det en mycket trevlig förmiddag/lunch.

Anledningen till Wollmars gråter verkar ligga i en ilsket röd rumpa. Han har haft liknande en gång tidigare för bara en vecka sedan. Från den ena blöjan till den andra så är det helt plötsligt rött, irriterat och nästan sårigt. I och med att Wollmar bajsar så frekvent, 6-7 byten per dag, antar jag att rumpan inte hinner återhämta sig. Säkert också tunn och känslig hud sedan han var magsjuk. I mellan byte är han i alla fall på gott humör. Men så fort han har bajsat börjar han att gråta och det lättar inte förrän det är tvättat, smörjt, bytt och sedan hålla om och trösta. Vi kör med ett tjock lager inotyol på BVC inrådan.

Efter lunch for Wollmar och jag iväg att träffa en sjuksköterska som värvat oss till ett projekt som Sachsska barn- och ungdomssjukhuset driver. Projektet handlar om att utvärdera ett nytt arbetssätt för att stödja föräldrar i att få en bättre vårdkontakt där man har en person/sjuksköterska som man kan ringa och fråga allt från misstänkte symptom till hjälp att hitta till justa och rätta vårdinstanser.

image
På vägen hem regnade och Wollmar tittade ut genom sitt lilla titthål.

image
Väl hemma medan jag fixade med mellanmål åt Wollmar ställde han sig på en minst sagt riskabel plats. Busmar igång igen.

Morgon igen

Nu är kl halv sju och Wollmar har faktiskt haft en riktigt bra natt. Ingen Mr. Piggelin förrän 05:38 och det kan man leva med. Nu blir det frukost och sedan är det tvättstugan som gäller.

image

Efter det ska vi träffa Viktor och David för en promenad, handla och förbereda lite grejer för helgen. Så denna dag lär gå den med (precis som Wollmar lär göra snart).

Daddy och son lagar mat

Pappa och son lagar mat.

image

Det är viktigt med barnsäkring…

Namnsdag!

Idag är det den 18 april och det är inte vilken dag som helst. Det är Wollmardagen!
Han har blivit uppvaktad av kusiner, mostrar och farföräldrar. Han har lekt med kompis David och toppat av hela dagen med att bada och lägga sig tidigt. Oj oj oj vilken dag!

image

Grattis till vår skrutt!

Sista skälvande dagarna innan 30-årsfirande

Idag har det inte bloggats något från Fernando Headquarters. Vi har haft fullt upp.
Jobb för mammans del, Wollmar-liv för pappans del insprängt med festinköp och ett brödbak och pirogbak. På eftermiddag och kvällen: kok av en vegetarisk curry, tårtfix, ghee-kokning, lägenhetsdekorering, barnvyssning och någon inklämd måltid när vi började bli för sammanbitna och nästan sura.

Imorgon går vi upp med Wollmar-tuppen och ska storstäda, laga en birjani/buryani och fixa det sista inför kalashelgen. Klockan 12 öppnar vi för lunch-drop in för inbjudna vänner och på söndag blir det familjen och släktens tur.

Vi hoppas på att få tillfälle att ta lite kort imorgon och visa upp alltihop. Annars- då är vi upptagna med att faktiskt leva livet, inte bara blogga om det. Men som sagt, förhoppningsvis så hinner vi med lite uppdateringar också.

Festligheter!

Det har varit fullt ös hela dagen för oss. Matlagning, städning, vanligt Wollmar-bus, gäster, mat, disk och allt vad festsligheter innebär.
Så himla kul har det varit, men också så sjukt uttröttande. Med en ständig sömnbrist i kroppen är våra energireserver inte så stora, känner vi. Men det hör väl småbarnsåren till, antar jag. Vi har utlovat lite bilder – och har kanske tagit… tre. Inga alls från själva festen, men några från starx innan:

image

Min bästa tårt-prestation någonsin – en tiramisutårta. Det blev ett ihopplock av lite olika recept och en del spontanfix, men den blev väldigt lyckad. Den kommer jag vilja göra om fler gånger!

image

Massor av birjani på gång. Stekt kryddris, ärtor, vitkål, moötter, en kycklingcurry och en stark sås. Mums!

image

Jag är dålig på att posa. Men dagens outfit och en “Mia-fräser-morötter”. Håll till godo!

image

Födelsedagsbarnet håller på att klä på sonen.

Imorgon rustar vi om och kör samma upplägg igen, men då med min familj som kommer på besök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *