Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 30 år

30 år

I dag är det min födelsedag. 30 år gammal. Jag tycker inte att det är så märkvärdigt att fylla år. I alla fall inte när jag fyller år. Det är ingen större skillnad från föregående år och på sätt och vis blir man ju bara en dag äldre. Känns det tråkigt? Men för mig är det mycket viktigare att finnas i nuet och försöka ta till vara på den tid man har istället för att fundera på den tid man förlorat eller hur mycket tid man har kvar.

Nu när man fyller jämt så funderar man ett slag vad som hänt det senaste deceniumet i mitt liv. Då inser man att det faktiskt gått ett litet tag i livet. Vad gjorde jag på min 20-årsdag? Då var jag i slutet av mitt sabbatsår och firade födelsedagen med en kompis på Koh Samet, en liten ö på Thailands nordöstra kust. Vi bodde i en bambubungalow utan el och jag tror aldrig jag fått så många myggbett som de nätterna. Hösten därpå (2003) började jag plugga. Jag hade ännu inte träffat Mia, trodde för hela mitt liv aldrig att jag skulle flytta till Stockholm och kunde inte fantisera om hur det skulle vara att sitta här idag och ha en underbar fru och ett alldeles eget litet mirakel som kryper omkring på golvet. För 10 år sedan bakade jag inte, hade inga planer om att flytta hemifrån, tränade otroligt sporadiskt och sällan, hade inget hopp om att träffa en livskamrat och hade inte hunnit få några grå hår (även om jag kanske bara har två tre stycken nu).(Mias kommentar: inte riktigt bara tre…)

Det är härligt att titta tillbaka över en tioårsperiod och se förändringarna livet och hur man själv har utvecklas och förändrats.
Så vad gör man nu? Borde man upprätta en lista på saker som man önskar göra eller man vill ska ha hänt inom de närmsta 10 åren? Vet inte om jag kommer att vara så specifik. Inte direkt som om att jag ska ta en masterexamen, gifta mig, skaffa mitt första jobb och få mitt första barn. Känns som om att det kan vara svårt att toppa det. Samtidigt har jag ju allt detta härliga i mitt liv nu som jag måste förvalta och jag tror absolut att det finns massor av underbara ting kvar att hända.

Så, tack dessa tio åren, grattis till mig idag och vi ses i framtiden.

image
image

Så här såg vi ut när vi firade min sista dag som 29-åring.

2 kommentarer till “30 år”

  1. Grattis!! Jag har aldrig haft det så härligt som efter 30, hoppas det kommer kännas samma för dig. Hurra hurra hurra hurra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *