Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Bebis-lax-lasagne

Bebis-lax-lasagne

Bebis-lax-lasagne

Gör egen laxlasagne till din bebis!

Idag gjorde vi ett storkok med laxlasagne till Wollmar. Vi gjorde lasagnen i en sådan där rektangulär bröd/kakform och det blev i Wollmar-mått mätt 4 portioner (á ca 220 gram). För att få in hela tallriksmodellen gjorde vi en puré på blomkål+broccoli och hade i.

Ingredienser

300 g lax
5 lasagneplattor
Ett litet blomkålshuvud+ några buketter broccoli
2 matskedar rapsolja+ lite extra till pastan
1 matsked vetemjöl
2 dl mjölk
20g parmesan
Örtkryddor

Gör så här:

Vi började med att skära färsk lax i små bitar. Sedan kokade vi blomkålen och broccolin tills den blev mjuk och mixade till en slät puré.
För att säkra att lasagneplattorna skulle bli riktigt mjuka förkokade vi dem och för att de inte skulle klibba ihop medan de fick vänta på att alla andra ingredienser skulle bli klara sprinklade vi över rapsolja. Sist gjorde vi en bebis-becamelsås med rapsolja istället för smör och utan salt.
Först värmde vi upp oljan och vispade i vetemjölet och sedan i mjölk litegrann i taget. När såsen börjat tjockna lät vi parmesanen (i några mindre bitar) smälta i såsen och så smakade vi upp den med örtkryddor (timjan och basilika)

Längst ner i botten av formen blev ett lager av purén, sedan första lagret med lasagneplattor. I vårt fall var de redan kokta och svalnade, så jag rev dem i lämpliga bitar att passa formen. Därpå kom ett lager lax och bechamel, därpå lasagneplattor, puré, lax och sedan ett ytterligare lager med lasagneplattor och överst sista bechamelen.

Hela anrättningen tillagades i ugnen på 225 grader i 25 minuter.

När den var ute var det bara att portionera upp i påsar och frysa in. Wollmar klarar att äta och tugga så pass att man bara kan skära litegrann med kniv och gaffel. Men vill man ha slätare puré går det försås att köra alltihop med mixerstav.

image

Wollmar gillade maten och blev riktigt förnärmad när jag ville börja ta kort på den…

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *