Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 20-25 juni 2013

20-25 juni 2013

image

Idag testade vi klämmisfruktpåsar.  Vi är väldigt kritiska. Vad är det för fel på vanlig och riktig frukt, varför färdigmosad på påse, liksom? Idag hämtade vi ut paketet och satte oss i parken för att testa.

image

Wollmar fattade på en gång att man kunde suga ut innehållet ur påsen. På fem röda var den tom!

image

Han tyckte om den, verkligen! Men efteråt blev han snopen – han ville ju ha mer!

Den här killen kan i vanliga fall sätta i sig en hel banan och en skalad och klyftad nektarin, för honom räcker inte en 90 grams fruktpåse inte långt.
Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Är den här produkten meningsfull på något sätt? God verkar den ju vara utan tvekan i alla fall.

Midsommar 2013

image

Wollmars första midsommar spenderades med alla Stockholmskusinerna och mostrarna i Östertälje. Vi är ju fyra systrar och med män och alla systersöner blir vi många och sammankomsterna blir rätt stojiga. Idag var första gången som vi märkte att Wollmar både uppskattade festligeheterna och att han dessutom orkade med sina kusiner… Tidigare har det blivit att vi fått gå hem tidigare än önskvärt för att Wollmar inte kunnat komma till ro och varken sova middag eller somna för kvällen. Idag klarade han av både och, och kunde också hänga med i storkusinernas lekar lite mer.

image

image

Alla grabbarna ville bada, men Wollmar fick nöja sig med en egen bebispool medan de andra fick vara i en större pool med mer vatten.

image

När Wollmar va klar gick jag och Fia lös i poolen.

image

Wollmar fick också vara med och leka i Aron&Ottos nya lekstuga. Den gillade han mycket!!

image

När vi skulle gå fick Wollmar massor med klappar och pussar och kramar av kusinerna.

Det var en underbar midsommar, även för oss vuxna. Bra väder, god mat, några tillfällen att sitta ner och prata, glada och nöjda barn. Allt vad man kan begära!

Midsommardagen=bröllopsdag

Idag firar vi bröllopsdag! Det har varit en väldigt bra dag.

Wollmar och jag fick sovmorgon. Av någon anledning så sov vi båda fram till klockan nio. Joseph hade vaknat, hunnit cykla iväg till affären, köpa blommor till mig och fixa frukost innan sömntutorna mamma och barn Fernando behagade vakna.

Efter frukost gav vi oss iväg. Vi promenerade över liljeholmsbron och ut förbi Trekanten och ut till Winterviken. Där åt vi lunch, lekte en stund och drack kaffe och fikade. Sedan tog vi en lååååång promenad längs vattnet hel vägen från Vinterviken, Ekensberg, Gröndal och tillbaks till söder. Vi var hemma vid halv fyra!

Efter det ville Joseph hinna en sväng till gymmet. Jag och Wollmar följde med och satt utanför, jag i solen och Wollmar i skuggan av sufletten. Innan vi slutligen var hemma igen gick vi en sväng förbi Skånegläntan och lät Wollmar leka lite i lekparken där.

Till middag åt vi vår nya favorit: grönkålspasta med rotselleri, champinjoner och parmesan. Och nu ska vi snart lägga Wollmar och börja se på säsong två av Whitechapel.

Tjenare, vad bra vi har det! Vi kan lägga ytterligare ett år som gifta till handlingarna. Ett år som har varit totalt annorlunda än de tidigare åren, men helt klart det mest spännande, utvecklande och meningsfulla. Så lyckligt! Det har också varit det året som innehållit mest utmaningar för vår relation, det har aldrig varit så svårt att orka känna och uttrycka kärlek som efter att vi fick Wollmar.

Ett viktigt år att lägga bakom sig, kan jag tänka. Att ha kommit ut ur första äktenskapsåret-med-barn med kärleken i behåll.

Högalidskyrkans sommarcafé

image

Vi brukar ju hänga på Högalidskyrkans Öppna Förskola. Nu i juni har de istället sommarcafé, med sångstunder varje dag klockan 10.30 och därefter serverar de lunch för 40 kr, fika för runt 20-lappen. Vi gick dit och träffade kompis Elton och hans pappa, åt lunch och sjöng med i sångstunden. De har gjort det så trevligt! Nu är det visserligen bara öppet den här veckan ut, men det är öppet för alla – unga som gamla. Ett trevligt södertips!

image

image

0 kommentarer till “20-25 juni 2013”

  1. Mina kids är också fruktomaner, dvs riktig frukt, men de älskade dom där ändå. Fick ju också testa via Buzzador. Jag ser helt klart poängen med såna. Smidiga att ha i skötväskan, kan ligga där ett tag utan att ruttna osv. Men håller med om att de är alldeles för små. Barnen slogs om dom här hemma 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *