Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 11-15 juli 2015

11-15 juli 2015

Dagens utflykt var till Mulle Meckparken i Ulriksdal. Det är en vanlig hederlig lekpark, men med Mulle Meck-tema. Någonstans läste jag att det är samma skapare som även varit med och skapat miljöerna på Junibacken.

Wollmar är kanske inte riktigt i lekparks-åldern än, men roligt hade vi ändå!
image

Wollmar fick hälsa på Buffa.

image

Och skruva lite på mojängerna.

image

Sen käkade han sand och klättrade in i ett litet hus.

image

Lekte att han åkte på Mulles flak.

image

Och åt lite mer sand.

Ståmar

De senaste dagarna har Wollmar börjat att stå mer och mer frekvent. Till synes helt omedveten om vad han gör. Vi försöker inte göra en stor grej av det som vi gjorde när han gick här om veckan. Vi tänker att så småning om går han för fulla livet och då kommer vi längta tillbaka till den tid då han “bara” kröp.

Som sagt var kan vi bekräfta att har en Ståmar som även lärt sig att gå ner för trapporna från balkongen med stöd.

image

Mälarhöjdsbadet

Idag gjorde vi en sol-och-bad-utflykt tillsammans med min mamma och ena syster.
Vi ville till en strand som hade grillplats och toaletter, och då dök Mälarhöjdsbadet upp som alternativ. Det var faktiskt väldigt fint, och lätt att ta sig dit kommunalt. Tunnelbana till Mälarhöjden eller Bredäng och buss 135 därifrån. Det finns både gräs, sand och klippor att välja mellan när det gäller val av sittplats.

Vi grillade hemgjorda hamburgare och åt med Josephs nybakta hamburgerbröd. Fia hade med sig lax som vi grillade och åt färskpotatissallad till. Så gott! Wollmar klämde i sig ett helt hamburgerbröd och massor av jordgubbar.

Sedan badade vi! Wollmar älskar att bada och knatar glatt ut i vattnet så fort han får chansen. Även vi simmade en stund, det var faktiskt skönt.

image

Wollmar badade med mormor.

image

När vi var trötta på bad och sol promenerade vi till konditori Lyran. Vi fikade bakelser och drack trocadero och kaffe i trädgården, en sån härlig sommarfika. Wollmar lekte på brickan och hade ganska trevligt han med.

Födelsedagsförberedelser

image

Wollmar fyller ju ett åt om någon vecka, och vi har börjat spåna inför kalaset. Tårtan kommer självklart att ha “In The Night Garden”-tema och därför har Joseph, Jenny och jag pysslat ihop MakkaPakka och IgglePiggle i trolldeg. Efter att ha målat dem med vattenfärg har vi “lackat” dem med mjölk och haft dem inne i ugnen en extra gång på 250 grader, då fick de en mattare yta.

IgglePiggle ska ha en röd snuttefilt i handen, men den tänkte vi fixa till i tyg (kanske svärmor har en röd liten tygbit liggande någonstans?).

Resten av tårtan kommer såklart vara på riktigt, och inte gjord av trolldeg… Figurerna kommer få sitta på sidan av tårtan som kommer få bli trädgården. Även om det blir snyggt, så är vi inte vidare förtjusta i sockersvål, sugarpaste, därför vill vi inte göra figurerna och tårtan av det. Visst att tårtor med sugarpaste blir snygga, men gott är det ju inte!

Jaja, Wollmar är i alla fall glad över att kunna vinka till IgglePiggle vid matbordet…

Färga barnvagn

image

Den här färgen, Palett från Panduro, använde jag. Typ 70 kronor och ett gäng timmars arbete är vad det kostar att färga vagnklädsel! Enligt nätets samlade barnvagnsfärgarkunskaper så ska man välja den för ljusa färger, trots att man färgar mörkt tyg. Den är mer lättanvänd än den för mörka tyger, men täcker bra ändå.

Jag började med att tejpa alla reflexbanden med målartejp. (Först måste allting tvättas, men det gjorde vi redan samma dag som vi köpte den begagnade vagnen). Sedan tog jag en disktrasa och gned in färg i allting med färg, för att täcka allting med ett första lager. Det blev redan ganska  svart efter första färgningen, men på sina ställen behövdes det färgas med mer noggrannhet. Mellan första och andra lagret färg måste allting torka, jag lät det torka över natten.

Andra lagret tog jag en pensel (jag tog vad jag hade, en 7-mm målarpensel, men den funkade bra också – lite pilligt bara) och målade på ett andra lager.
En natt till att torka – och sedan började fixeringen.

Man ska egentligen stryka det färgade tyget för att fixera, men vårt strykjärn la av halvvägs. Jag testade med att torka alltihop i torkskåp och sedan stå med maxläget på hårfönen och blåsa i en evinnerlig tid.
Det funkade också.

Om man verkligen gnuggar med en fuktiga trasa går det av pyttelite färg, men det tror jag att den skulle göra om man hade stykfixerat också.
Sufletten har jag sprejat med impregneringssprej. Och överlag ska man ju ändå vara ganska snabb på med regnskydd när man har en omfärgad vagn.

image

image

Nu är vagnen svart och fin, och även om jag inte direkt är sugen på vinter och snövallar så är den ändå välkommen när den kommer.
Vi ska i alla fall inte köra runt med cityvagn med små hjul fram när kung Bore tar staden i sitt grepp!

12 månadersvaccination

image

Här ser ni en modig och duktig gosse på väg hem från BVC efter sin 12 månaders vaccination.
Nu får vi se om det blir feber eller andra symptom.

Ute i blåbärsskogen

image

image

image

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *