16-20 juli 2013

image

image

Efter en löprunda och lite hemmapyssel tillbringar vi nu eftermiddagen på stranden i Tanto, söders egnastrandbad. Har vi någonsin sagt att vi ÄLSKAR sommaren?

Bajs

Ja, som titeln säger: kvällens tema är bajs.

Jag tog upp Wollmar ur hans stol, han grät så jag tog honom i famnen. En stund senare upptäcker jag att han har bajsat och vi går och byter.
Jag sitter igenom en middag och diskar disken efteråt och säger flera gånger till Joseph: Luktar det inte bajs här?

Jag tvingade honom att sniffa igenom hela mitt hår, ifall jag råkat doppa en förrymd hårtest i bajsbytet. Joseph skojade med mig att jag lukthallucinerade igen (hela graviditeten hade jag luktsinne som en blodhund).

När jag diskat klart gick jag in till badrummet, kände att jag var tvungen att tvätta av ansiktet eftersom jag aldrig blev av med bajslukten.

I badrummets klara ljus såg jag eländet: en härlig 20 cm bajssträng på min svarta klänning. Ridå.

Sofftvätt

Vi köpte en billig IKEA-bäddsoffa när vi bodde i ettan på Swedenborgsgatan. Den är förhållandevis bekväm och faktiskt sjukt smidig när i har nattgäster, så vi valde att ha kvar den även när vi flyttade. En av tankarna var ju också att vi skulle skaffa barn ganska snart, och det kändes halvosmart att köpa en ny soffa just då.

Åh, vad jag är glad att vi tänkte så.
Och jag är också glad att den är beige  – alltså kräkfärgad.
Det måste vara minst en liter bebiskräk i den soffan.

Visst – det är ingen soffa vi planerar att åldras med, men vi tänker ha kvar den så länge.

På schemat idag:

image

Möbelschampo!
Man löser upp en del lösning i 10 delar vatten, kramar upp ett skum med en tvättsvamp, löddrar in hela soffan med det ganska torra skummet – låter torka och dammsuger sedan av skummet som blivit ett pulver tillsammans med all smuts!

VI har gjort det här förut och det funkar OTROLIGT bra.

Gåmar

Idag har Wollmar börjat gå på riktigt. Vi märkte det redan imorse, att han helt plötsligt gick mellan olika ställen och leksaker i sitt rum. Inte alls som sådär för några veckor sedan, att han bara gick mellan oss och under hejarop.

Sedan åkte vi ut till Tullinge och drack kaffe och umgicks med föräldrarna till Sixten, 10 månader och Rut, 2,5 år. I deras sällskap och i deras stora vardagsrum fann Wollmar det lämpligt att gå ännu mer.

Och när vi kom hem stack Wollmar iväg med min mobil i händerna, tog den från stolen i hallen och satte av till sitt rum. När jag fångat honom och befriat honom från mobilen tog han ett ärevarv runt vårt matbord bara på skoj.

Vi har en Gåmar!!

När han tagit sådana här större motoriska utvecklingssteg har vi också fått stökigare nätter. Det är som att han ”råkar slå på” olika automatiserade motoriska program i sömnen. Så var det när han lärde sig att sätta sig upp – helt plötsligt satte han sig upp i sömnen, vaknade till och började storgråta. Samma med krypandet, och även när han lärde sig att ställa sig upp. Helt plötsligt står han bara där och gråter.
Kommer det bli något liknande nu? Betyder det här livliga motoriken under sömnen att han kommer bli en sömngångare så småningom? Jag gick ganska mycket i sömnen själv när jag var liten.

Nyss la han en spya i vår nytvättade soffa, så tråkigt.
Och på tal om tråkigt, så har vi tydligen råkat tappa vårt myggnät till vagnen.
Jaja, världsliga ting.

Gåmar är vi väldigt glada över i alla fall!

image

Resa västerut

Nu går semestern in i sin sista fas. Vi drar till Öckerö och ska njuta av familjen, vännerna, havet och solen. Vi har varit lite oroliga hur det ska gå med Wollmar nu när han är så pass mobil. Första gången vi åkte tåg var W sex veckor gammal och sov hela resan. Sedan har han blivit mer och mer aktiv (så klart) men aldrig varit besvärlig. Men någon gång ska han väl vara det tänker man ju.

image


Väntar på perrongen på vårt tåg.

Väl på tåget satt han snällt och tittade på medan Mia och jag åt vår lunch (han hade fått lunch innan vi åkte hemmifrån). Sedan sprang vi fram och tillbaka ett tag, tittade på ett avsnitt av ”I drömmarnas trädgård”, åt mellis och sov. Sedan har han gått i gången själv, med oss och med andra och varit precis så underbar som en W brukar vara.

image


Fullt ös precis innan ett fall.

image


”In the night garden”-titt.

Väl framme har W träffat farmor och siya, gungat, ätit mellis och kvällsmat, lekt, lyssnat på gitarr och sedan däckat i total utmattning. Vi andra har grillat revbensspjäll och njutit av den härliga sommarkvällen ute på verandan.

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *