26-31 juli 2013

image

Vi tog en promenad imorse och gick från Öckerö till Hälsö och badade där. Simon&Jenny, Jennys syskon och båda föräldrar, Simons pappa och Josephs föräldrar anslöt efter en stund. Kaffe och generationsomgänge ute vid badet!

image

image

På vägen hem plockade vi vildhallon och björnbär och nu bakar vi en paj.
Ikväll får vi lite barnvakt och ska jogga iväg till Hönö för att träna på utegymmet tillsammans med Simon&Jenny.

Sommarregn

image

Idag stannar vi nog inne och bakar tårtbottnar och gör andra förberedelser för kalaset.
Det regnar så att billarmen går igång!

Joseph har haft en deg på jäsning över natten och var uppe klockan 6 imorse och bakade ut bröden. Nu är de i ugnen och vi väntar på färskt bröd till frukost.

Mer regn

Nu är vi innne på dag två av regn och skur. Igår brakade hela himmelen ner och vi fick i efterhand höra om runt åtta källare där räddningstjänsten fick rycka ut till och pumpa ut vatten. En av mina föräldrars grannar hade 8 cm i sin källare men kunde själv pumpa ut det själv.
Så vad gjorde vi under omständigheterna? Vi bakade så klart!

Idag regnar det förviso inte lika mycket men det är inte heller något bad och lekväder. Så vi ska baka några björnbärsmuffins och eventuellt återkommer vi med recept. Senare på dagen ska vi hälsa på gammelmorfar.

Ett år sen värkstart 29 juli

image

Idag för ett år sedan vaknade jag mitt i natten med värkar. Med vetevärmaren kunde jag sova några timmar innan vi slutligen gick upp 04. Vi gick en promenad, åt en god frukost, tog ett bad och promenerade slutligen in till förlossningen vid 11-tiden på förmiddagen. Vi hade våra sista timmar som par, innan vi blev en familj. Förväntan, spänningen, glädjen inför vad som komma skulle. Trots att förlossningen sedan blev som en blev, så har jag väldigt positiva känslor om det där dygnets första del.

Väl där konstaterades att jag var 4 cm öppen och att förlossningen var i full gång.
Dagens gick, med kejsarsnittsförberedelser som sedan gick över till EDA, värkförstärkande dropp och en oändlig väntan.

image

Det kom aldrig någon bebis den 29 juli 2012, men väl dagen efteråt.
Imorgon ska vi fira världens bästa ettåring!

Wollmar 1 år!

image

Dagen började med frukostgröt och sedan paketöppning. Wollmar fick en röd ukulele av oss, och den blev genast en favorit.

image

Tårtan var med In The night Garden-tema Det är en vanlig tårtbotten med ett lager mosad banan och jordgubbar och ett lager med vaniljkräm. Vi har följt två bra tips för tårtor:
1. Dagen innan monterade vi tårtan i samma form som den bakades i och satte ett lock ovanpå som också gav ett visst tryck. Då satte sig tårtan litegrann (ni vet, tårtor är ju alltid godare dagen efter….) och den stelnade dessutom i en perfekt form och lagren höll inte på att glida omkring.
2. Marsipanen bakades ut med litegrann potatismjöl under, det fastnade ingenting och det som blev över kunde sedan lätt borstas bort.

image

För övrigt på kalaset hade vi fruktsallad i ettårings-ätande-storlek på bitarna och två sorters cake pops. Och marshmallows doppade i smält choklad och strössel.

Liter bilder på de fina gästerna:

image

image

image

image

image

image

image

Och dekorationerna:
image

…en Ninki Nonk

image

… och en Pinki Ponk

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *