Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Karriärsångest

Karriärsångest

1. Sista dagarna på ön. Idag får vi besök av Christine&Viktor och deras David. Förhoppningsvis hinner vi med lite utflykt, sol, bad och grillning innan vi åker hem på lördag.

2. Sista dagarna på sommarledigheten. Som vanligt drabbas jag av en viss dos av livs- och karriärsångest. Är det verkligen det här jag ska göra med mitt liv?

Fördelar för sjukgymnastjobbet:
Jag gillar människokroppen, att arbeta med den som sådan
Jag gillar att hjälpa människor, att se dem få symtomlindring och kanske bli helt symtomfria
Jag tycker om mina kollegor

Nackdelar för sjukgymnastjobbet:
Landstingsbyråkrati är osexigt som tusan
Som sjukgymnast är man otroligt utbytbar, det finns liksom 300 sökande på varje tjänst. Det går knappt att vilja förändra något, passar det inte kan man lika gärna sluta.
Jag har svårt för den plana strukturen inom vården. Någonstans har jag ändå ett karriärsdriv. Jag vill kunna göra framsteg, avsluta projekt, få beröm.

Saker jag kan/vill som inte får utrymme inom mitt yrke:
Jag vill arbeta kreativt. Skapa saker, prova grejer, göra framsteg.
Jag får panik över att tänka på att jobbet bara ska rulla på med samma slags patientarbete i flera år framöver. Att inte ha något mål att arbeta mot ger mig en sags klaustrofobi.
Jag tycker om att skriva, läsa, processa text – journalskrivning är liksom inte kul nog…
Jag tycker om att lära ut, prata framför folk.

Framförallt är det två saker som får mig att tänka att jag kanske borde byta karriärbana:
a) Mitt kreativa driv, och då menar jag alltså rent handfast kreativt skapande i någon form. Man kan sannerligen behöva vara kreativ i patientarbetet också, men det är liksom inte nog.
b) Att jag absolut vill att saker ska gå i säsonger, att saker ska ha rimliga tidsaspeketer där arbetsuppgifterna förändras emellanåt. Visst, inom sjukgymnastik påbörjar man och avslutar patienter omlott hela tiden. På så sätt rullar det liksom bara på, med samma samma saker.

Vad ska jag göra med mitt liv?

Jag är inte sugen på att börja plugga en ny grundutbildning, inte heller på att börja jobba med något okvalificerat arbete utan krav på utbildning. Jag skulle vilja kunna hitta drömjobbet som har allt det där jag önskar ovan, men som kan bygga på mina sjukgymnastkunskaper.
Någon tanke har jag om att gå en psykoterapi steg ett-utbildning, men då gäller det ju också att börja plugga igen.

Jag vet faktiskt inte ens vad det skulle kunna vara för slags annat arbete, eller om det ens kan finnas något liknande. Så då kommer vi tillbaks till samma fråga: Vad ska jag göra med mitt liv?

Jag har alltså en grundtrivsel med mitt jobb, det är ingen panik med att hitta något annat. Men funderingarna går ändå.

Någon som har förslag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *