21-25 augusti 2013

image

… och tycker om att ha sand på mig!

image

Här om dagen lekte Wollmar sin första låtsaslek. Han tog en spann, gick fram till en buske, började låtsasplocka saker från den och la sedan de fiktiva sakerna i spannen.
Så himla mysigt!

Kalas nummer två

image

Wollmar ville äta sin frukt i lugn och ro, så han satt för sig själv och plockade i sin fruktsallad medan vi andra gick loss på kakor och bullar

image

Sen fick han vara med och blåsa ut ljuset på sin tårta. Eller ja, vinden blåste ut ljuset. Och han fick inte smaka på tåran heller. Men ändå.

image

Efter att kakorna och tårtan var uppätna och de större barnen haft skattjakt dukade vi om och hade kräftkalas istället. De andra barnen satt mest och petade i kräftorna och lekte att de levde, men Wollmar åt glatt säkert tio kräftstjärtar och två bitar västerbottenpaj.

image

image

Det var en fin dag!

image

När kusinerna har lekt slut på sin ettårskusin är det bara att låna första bästa säng och däcka. Det går vilt till på kalasen i vår familj!

Kramar ur det sista ur sommaren

image

Efter att ha varit i kyrkan, städat, handlat, gått en loppis-sväng och druckit kaffe med Aylin drog vi till Skånegläntan och lät Wollmar bada i badfontänen. Iskallt i vattnet, men det bekom inte alls Wollmar efter en stund. Det kändes som en avslutning på sommaren, efter dte här blir det nog inget mer utomhusbad för vår del.

I natt sov Wollmar URUSELT, han var snorig men ville så gärna ha napp, och eftersom han inte kunde suga på nappen eftersom han var så täppt, så blev natten till ett gråtkalas. Efter att ha hållit igång ungefär en gång i halvtimmen drog vi fram koksaltssprutan och snorsugen, och efter det fick vi några timmars sammanhållen sömn i alla fall.

Han är inte förkyld, så det kändes lite märkligt att han var så otröstlig i natt. Tills vi upptäckte att han håller på att få FYRA nya tänder. Och det känns som att det är kindtänder som kommer nu, eller så blir det bara väldigt stort mellanrum mellan de fyra framtänderna och nästa i raden. Jaja, vi får se. Nya tänder är i alla fall en vettig förklaring på gråtandet.

Vi hoppas på en bättre natt och på en bra vecka här framöver. Öppna Förskolan startar igen, så Joseph och Wollmar har lite aktiviteter att gå på i all fall.

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *