Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 6-10 september 2013

6-10 september 2013

Mia: Hur går det då, med ensamheten?

Jo, tack bra! Jag får uppdateringar om att mina älsklingar mår bra och jag kan faktiskt slappna av med det. Jag älskar dem och saknar dem, men det är inget akut, hjärtslitande. Vi ses på tisdag, punkt.

Den då ska jag också säga: Det går “dåligt” med att vara just ensam. Två av kvällarna har jag åkt direkt från jobbet till en kvällsaktivitet, och den tredje kvällen hade jag Aylin här. Jag har alltså inte utsatt mig själv för massor av timmars ensamtid med möjlighet för grubblande.

Det tillkommer också att jag verkligen är förkyld. Så det är också skönt att få rå om mig själv de stunder jag är hemma.

Joseph: Naturhistoriska i Göteborg

Igår var vi på naturhistoriska museet tillsammans med Carro, Edvin, Elvira och Arvin. Det började med flaskmatning och blöjbyte och avslutades med det samma. Bonus i det hela var dels alla uppstoppade, balsamerade och inlagda djur samt att min jacka försvann. Som tur var återfann jag den bredvid gungorna i parken.

image

Vad har vi lärt oss idag då?
En blåvals hjärta slår ca 6 gånger/minut och pumpar runt 10 000 liter blod (vi har knappt 5 liter).
En anacondabebis är ca 60 cm lång när den kläcks och kan växa upp till ca 10 m.
En kaskelottval kan dyka till 3 km djup och hålla andan i 90 minuter.
För en ettåring betraktas uppstoppade djur med en skräckblandad förtjusning.

image

Wollmar tycker om sin Siya.

Igår lekte de med gungan och idag satt de i gott över en halvtimme och lyssnade på musik tillsammans (Wollmar fint sittandes i Siya’s knä).

image
image
image
image

Tandbrott och feber till trots…

…är Wollmar på gott humör. Med Wollmars kindtänder på väg ut har han även fått feber. Trots detta håller han modet uppe även om han är mycket mer pappig.

Igår tog vi en tur ut till stranden (bara för promenadens skull, inte badet) och på eftermiddagen åkte vi till min bror och familj.

image
image

Fast han var nog ganska badsugen ändå.

image
image

Wollmar kunde/ville äta själv. Med lite hjälp fick han i dig det mesta. Resten fick gro in sig på mina byxor.

Ikväll ska vi fira Wollmars kusins 8 årsdag. Så det blir sen nattning i bilbarnstolen igen.

Mia: Ensamhelg

Imorse vaknade jag ute hos mamma i förtorten. Vi åt frukost och så, och sedan gick jag lite i butiker i centrumet.
Efter det tog jag tåget till Södertälje och passade på att fika en macka på ett konditori och läsa DN medan jag väntade in Gunilla.

image

Vi drog runt och kollade på massor av lägenhetsvisningar och avslutade med en till fika på konditori.

image

Sedan drog jag hem till Söder och mötte upp med två kollegor och gick och åt glass på “18 smaker”

image

Efter uppäten glass drog vi hem till en av kollegorna och drog fram en brits och började träna på undersökning och behandling av nacke och ländrygg.

image

Jag och den andre långhårige i sällskapet fick fina frisyrer, nackundersökningen till ära.

Nu är jag hemma och ska strax läsa lite och gå och lägga mig. Känner mig inte helt redo för måndag imorgon.Menmen. Har haft en bra och händeserik helg!

Sista dagen på Öckerö

Detta är sista dagen här. Det firade vi av med att hänga med gamla klasskamrater. På förmiddagen tog vi promenad och fika med Maria och Andriette, som jag gick i mellan och högstadiet med, plus deras barn A, J och M.

På eftermiddagen åkte vi in till stan och hälsade på Volkan (aka. Volle I) och hans fru Sama. Volkan och jag pluggade på samma gymnasie och gick sedan över till att vara studie och labbkamrater i 4 ½ år på Göteborgs Universitet.

Wollmar skötte sig som vanligt utmärkt. Förutom sovmorgon till 8:15 i morse sov han en förmiddagslur och sedan som vanligt på eftermiddagen. Sedan somna han i vagndelen kl. 19 och sov där med rumpan i vädret tills det var dags att hoppa in i bilen.

image

Så här låg han och sov i vagnen medan jag bar ner den i trapphuset, dockade den i vagnkarossen och körde den genom regnet till bilen. Han vaknade inte förrän jag tog upp honom för att sätta honom i bilbarnsstolen.

Ett glatt återseende

Idag åkte Wollmar och jag hem från Öckerö. Tågresan gick faktist hur bra som helst. Vi började med att Wollmar hetsdrack vatten samtidigt som han vinkade hejdå till farmor och Siya. Sedan tog vi en liten promenad, åt en banan och visade biljetten för herr konduktör. Runt ettiden somnade Wollmar och sov till strax efter tre och då var det bara att äta pannkakor, druvor och hoppa av tåget kl. 15:45.

När vi kom hem hann vi byta en blöja och byta om innan Mia hörde av sig och vi möttes upp på medborgarplatsen. Därefter köpte vi hem indiskt och åt middag. Mia ville knappt släppa taget om Wollmar, men efter ett bad och lite barnprogram la vi honom och nu sover han som bäst.

Det har verkligen varit en härlig resa med många underbara möten och stunder. Trots det är det gott att vara hemma och SUPERgott att få vara med Mia igen.

image


Tycker de här två om varandra eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *