6-10 september 2013

Idag bestämde sig Wollmar för att han inte ville sova på eftermiddagen. Han har varit så sjukt pigg, rolig och glad idag.
Han leker och busar och skrattar.

Han har lärt sig två sång-relaterade saker den senaste tiden:
– han kan ”dansa” till ”If you’re happy and you know it” – han klappar händer, stampar fötter och sträcker upp händerna i vädret när man kommer till ”Hurray!”.
– när man sjunger ”Old McDonald had a farm” så kan man lämna ett utrymme efter ”and on that farm he had a:____________” och så fyller Wollmar i. Antingen springer han och hämtar ett djur som han vill att vi ska bli sjunga om (Den där Old McDonald har både Elefanter och noshörningar på sin gård, ska ni veta) eller så härmar han ett djurläte, så att det blir ”and on that farm he had a_____ BAAAAAA” och så får vi sjunga om fåret eller vad det nu handlar om för djur.

Han är verkligen i en njutningsbar ålder nu. Det är verkligen roligt att se vad han kan hitta på.
Han leker verkligen bra med leksaker också, kan sysselsätta sig länge, länge med att springa fram och tillbaks till sin spis och lägga in saker där. (I den ugnen tillagas också alla Old McDonalds olika djur…)

Nu är klockan 17 och Wollmar är trött som han vanligtvis är om ungefär en timmes tid. Så vi antar att det blir en tidig kväll i natt, eftersom han hoppade eftermiddagssovningen.

Sovrutinerna

Som Mia skrev igår sov Wollmar bara en gång på dagen. Han sov först sin vanliga förmiddagslur och när vi testade att lägga honom på eftermiddagen satte han sig bara upp och fnittrade. Eftersom Wollmar i vanliga fall älskar att sova och älskar sin säng tog vi upp honom efter ett tag och tänkte att han skulle bli trött eter en stund och sedan slockna. Det blev han aldrig och han höll ut till runt kl. 18.
Tankarna började så klart att kretsa kring detta med att sova en gång respektive två gånger per dag. Är detta skedet då han skrider över till att bara sova en gång mitt på dagen? Skulle i så fall vara skönt. Dels för att han då är mer redo för förskolan som ligger runt årsskiftet och dels för att det är lättare att göra saker på dagen när han inte ska sova hela tiden.
I vanliga fall (läs förr i tiden?) var det omöjligt att hålla honom vaken längre än tre timmar efter att han vaknat på morgonen. Idag testade vi den ”nya rutinen” och han höll sig uppe från 7:15 till 11:15.
Så nu är bara frågan hur länge han tänker sova och om han klarar sig utan en eftermiddagslur.

Vi får se. Bäst att förvänta sig bakslag så blir man positivt överaskad om det går bra.

Nya höjder

Wollmar blir allt större och klättrande tar nya höjder. Idag var vi på kulturhusets, ”Rum för barn” på eftermiddagen och de hade en utställning om bostäver. Medan jag böjde mig för att knyta mina skor hann Wollmar ta sig till och upp för hälften av ett 2,5 meters ”Å”. Helt orädd och helt obrydd.

Det som han där emot har börjat bli rädd för är olika saker i böcker och på TV. Förra veckan grät han varje gång ”Upsy Daisy” (från ”In the night garden”) blåste upp sin balettekjol, idag grät han av någon läskig figur i en bok och för en liten stud sedan tyckte han att det var jätte obehagligt varje gång som ”Iggle-Piggle” nös.

image

Det är konstigt detta med att växa upp.

Idag har vi haft två rörmockare på besök. För er som hann se det på facebook så var de försenade. Under tiden som vi väntade på dem hann vi köra igång tvätten och Wollmar passade på att haka av klädställningens vajer ovanför badkaret medan jag höll på att plocka ut saker från badrummet.

image
En glad kille som fick släpa den RIKTIGA klädsäcken idag.

image
Han såg uppriktigt förvånad ut när den rasade ner. Som tur var skadade han sig inte.

image
Även om de kom hit försenade så var de trevliga och jobbade på bra. Städade till och med lite efter sig (lite).
Som tack för hjälpen fick de med sig en påse med bullar när de gick.

image
Kanske inte ser så märkvärdigt ut, men nu hoppas vi på jämn temperatur i duschen och inga läckande vred.

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *