Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 1-5 december 2013

1-5 december 2013

  • av

Vi har ganska många väner som är journalister. Det har genom åren inneburit att vi kommit med i någon enkät eller artikel som en tjänst till en vän med en dead line. För någon veccka sedan fågade en av dessa vänner om Wollmar och jag kunde tänka oss att vara med på bild och svara på en kort fråga i en enkät. Vi är inte de som säger nej så vi träffades upp på höjden till allahelgonakyran och tog kort i den kalla blåsten. Två sekunder efter att korten var tagna fick Wollmar värsta gråtattacken. Jättekonstigt men tur att det blev en bild i alla fall.

I fredags kunde man se Wollmar och mig i Dagen på sidan 12. Det blev en ganska stor bild men Wollmar är för himla fin i alla fall. Tacksam till sin vän för gott fotograferande och stor häsyn vid utväljandet av bild.

image

Första adventsfrukost

image

Så har första advent kommit till vår dörr och nu lackar det mot jul. Vi väntade frukostsällskap och fick därför skjuta upp den mysiga adventsfrukosten en aning. Men sen kom vännerna Simon och Jenny och det blev jättemysigt. Julgröt, kryddbröd, ostar, julmust, klementiner och så vidare. Tyvärr inga lussebullar eller pepparkakor för det ska vi baka i eftermiddag tillsammans med Rickard och Moa.

Mår riktigt bra!

Jag mår ju riktigt bra den här graviditeten. Ibland känns det så konstigt, men jag vet ju också att alla graviditeter är olika.

Den här gången har jag själv gjorde några saker annorlunda också. Vi drog ner på andelen kött i vår kost redan månaderna innan vi började med själva barnabakandet. Vi har hört någonstans att man typ inte alls känner till det här med morgonillamående i Asien, där man äter väldigt lite kött. Det var värt ett försök, och kanske funkade det?

Julbak med vänner

Efter adventsfrukosten med Simon och Jenny var över och de gått hem kom vännerna Rickard och Moa. Undra om Wollmar blev förvånad över att personerna vi hade på besök byttes ut medan han sov? Knepigt!? Men han lät sig i alla fall inte skrämmas utan körde på direkt med att presentera sälen Zelda och Iggle Piggle som han har i sin säng för de nya gästerna. Sedan körde vi alla igång med pepparkaksbak.

Efter 7-8 plåtar pepparkakor fick Wollmar hoppa in och baka han med. Han var fullt redo med sin alldeles egna kavel!

image


Mamma visar hur man kavlar.

image


Wollmar kavlade och kavlade och fick hjälp att stansa ut tre sniglar. Efter det upptäckte han att pepparkaksdegen faktiskt var ruggigt god och hans fokus på att kavla och stansa gick ner dramatiskt.

image


Wollmars tre sniglar är längst ner i mitten.

image


Wollmars nya bästis ikväll var i alla fall uncle Rickard som han flera gånger under kvällen gick fram till för att antingen få kolla på vad som hände uppe på bordet, få en bok läst för sig eller för att be om en puss. Rickard gav Wollmar pussar på pannan vilket gjorde att Wollmar fick Rickards skägg i ansiktet. Det var både kittligt och roligt!

Sedan blev det lussebak samtidigt som pepparkakorna fick kristyr, non-stopp och sockerpärlor. Att gå all-in på kristyr var populärt och lussedegen var ganska kladdig så jag fick sköta det mesta av bullbaket.

I vanliga fall har Wollmar si så där med tålamod när vi vuxna ska hitta på saker som att baka eller laga mat eller äta middag. Men under kvällen kom han inte fram till Mia eller mig en enda gång med gnäll eller grin och hängde inte i kläderna och pockade på uppmärksamhet. Han skötte sig jättefint och gick fram och tillbaka mellan att äta, baka, hänga med oss och leka fint själv i sitt rum.

Vi rundade av med kvällsmat (Wollmar fick gröt och en slät lussebulle och vi andra fick pepparkakor och lussebullar inbakade med socker, smör och vaniljsocker) och Wollmar toppade hela allt med att säga sitt eget namn för första gången. “Wollmar”, klart och tydligt flera gånger sa han sitt namn och klappade på sin bröstkorg. Oj oj oj va hjärtat tog ett par glädjeskutt när jag hörde det lilla ordet från hans mun.

Det dyrbara ljuset

Nu är det 19 dagar kvar innan det blir ljusare igen och jag vet att det är ganska många där ute som inte ens hinner se solen under en dag. Eftersom Wollmar och jag har möjlighet att vara ute när det är ljus vill vi dela med oss av en solig promenad från Birger Jarlsgatan i morse. Sup in solljuset som finns kvar!

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *