Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Lucia 2013

Lucia 2013

Idag är det fredag den 13 december och självaste luciadagen. Vi hade gjort upp med Mias äldsta syster att träffas i Huddinge och lussa för Wollmars gammelmormor och gammelmorfar Ulla och Daniel. Vi inledde dagen med att titta på luciafirandet på TV och jag visade Wollmar hur man gör när man går i luciatåg. Sedan drog vi söderut med tåget för att mötas upp utanför gammelmorföräldrarna. Nathalie hade lämnat Ivar och Ebbe på förskolan och kom med lilla Vanda, dryga månaden gammal.

image

image
Väl på plats fick Wollmar ta på sig ett kanske 30 cm för stort lucialinne som jag tråcklat upp med några säkerhetsnålar. Sedan tog han på sig sin luciakrona och så knackade vi på dörren och sjung “Natten går tunga fjät”. Wollmar sjöng kanske inte men han stod fint på plats och höll händerna ihop som vi övat på.

image
Väl inne var det mycket som Wollmar ville titta på och som gammelmorfar Daniel ville visa. Det var heskt svårt att få ett bra kort på Wollmar på grund av att han rörde på sig på hemskt mycket.

image
Wollmar visar hur man gör när man håller händerna ihop och går i luciatåg.

image
Lilla Vanda fick landa hos gammelmormor i soffan.

image
Sedan fikade vi lussebullar och pepparkakor och julmust. Gott!

När vi väl kom hem däckade Wollmar totalt och sov ett par timmar för att ta igen sig.

1 kommentar till “Lucia 2013”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *