Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 21-30 december 2013

21-30 december 2013

  • av

Idag har vi haft vår stora julbaksdag och bakat bagebrô (aka hönökaka) för hela familjen i jul. Wollmar passade på att vakna 5:20 idag vilket hade varit perfekt för oss att dra iväg och komma i gång med en tidig start i bakstugan. Tyvärr var vi på tok för trötta och även om vi gick upp närmare sex så vaknade inte farmor förrän närmare klockan sju.

image
När vi kom på plats halv åtta på morgonen var gammelmormor Britt-Marie (min mormor) i full gång med att baka en sats. Så ugnen var varm och bakstugan lika så.

image
Först satte vi en egen deg. Vår Kenny skulle se tämligen småväxt ut i jämförelse med min mormors gigantiska degblandare.

image
Mitt recept är skalat efter 1,4 kg mjöl vilket ger 6-7 kakor. Idag blev det andra bullar. 12 kg vetemjöl för över 60 kakor!

image
Wollmar hjälpte till att knåda och kavla.

image
När sista kakan var utkavlad var det bara att börja grädda. In i ugnen där det är ca 350 grader varmt.

image
HETT!

image
Sedan var det dags för vår lille kvalitetssäkrare att kontrollera varorna. Det var tydligen godkänt eftersom han åt tre mackor i ett svep.

wpid-20131221_101201_1.jpg
Efter allt ätande däckade han i gammelmormors säng.

image
Medan han sov passade vi andra på att äta frukost av det färska brödet runt kaminen.

63 kakor i tre bananlådor plus Wollmars egna lilla hönökaka. det kommer att bli en god jul!

Joseph: Jobbfunderingar

Idag är det en månad kvar till att jag återgår till jobbet. Det känns sorgligt och härligt på samma gång. Ganska kasst att man bara kommer att se sitt barn ett begränsat antal timmar av dagen. Samtidigt ska det bli skönt att få använda mitt intellekt till annat än barnböcker och pussel på fem bitar.

Men det är trist att denna tid i livet snart har kommit till ända. Men vad gör man åt det? Tiden går och vi kan inte uppleva nya saker och gå på nya äventyr förrän man är klar med det gamla. Tur att vi får ett till barn så att man får vara föräldraledig igen. Kommer troligtvis inte bli likadant. Dels är det en annan individ och del finns Wollmar med i bilden. Men man kan i alla fall till viss del återuppleva vissa höjdpunkter.

Men det ska bli spännande när vi nu går mot nya tider och nya äventyr. Så det är väl bara att fatta mod och gå stadig framåt tillsammans.

Nu kan julen komma

image

Nu har kusinerna, uncle och auntie anlänt till ön. NU är vi redo för jul.
Och föräldrarna har fått världens bästa barnvakter…

Wollmars alla ord

Innan vi åkte hemifrån tyckte jag att jag förstod de flesta av de ord som Wollmar använde och sa. Det fanns några undantag inklusive hans sångpladder. Hur som helst verkar det som att han står i mitt i ett språkligt språng. Det är nya ord varje dag. Sedan vi kom hit i fredags har han åt minstånd lärt sig och säger:
God Jul
Rumpa
Erika
Lina
Mia
Nina
Säng
Docka
Ring
Toes
Stairs
Trappa

Förutom dessa ord har han en uppsjö med haranger som han rabblar eller sjunger utan att någon förstår ett ända ord. I morse sjung vi “Mamma Mu”-sången och efter ett tag så sjung han för första gången en melodi och ord som man kunde uttyda till en del av just den sången. Hur gulligt som helst. Så vi väntar oss en spännande tid där han lär sig otroligt mycket.

Wollmars bagebrö

När vi bakade bagebrô (hönökaka) innan jul blev sista degskrapet en bulle och sedan en kaka åt Wollmar. Idag tog vi fram den till mellanmål åt honom och han åt den med förtjusning. Innan jag hann ta fram smör och ost var en fjärdedel borta och sedan tog det inte lång tid innan det bara kvarstod några små ynkliga bitar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *