Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 1-5 januari 2014

1-5 januari 2014

  • av

Nyårsdagen:

Vi gick och la oss igår precis innan tolvslaget. Precis som ett riktigt pensionärspar. Men vi somnade inte i och med att hela himlen lös upp. När man tänker på hur mycket pengar som går upp i rök på alla fyrverkerier är det helt sjukt egentligen. Jag tror att jag ralljerade om detta förra året med men jag kommer liksom inte ifrån att det verkligen inte är värt vad det kostar med smällare och fyrverkerier. Sen igen var jag inte av denna åsikt när jag var liten och jag kanske ändrar mig när Wollmar blir större och tycker att fyrverkerier är det häftigaste i världen. Vi får se. Hur som helst så var vi lite orliga att Wollmar skulle vakna av allt väsen, men han sov som en stock.

Idag vaknade vi strax efter klockan 6 precis som vanligt. Efter en nyårsfrukost (med skillnaden att vi fanns även ‘Kirri bath‘ och ‘pani poll’) fick Mia en nyårsmassage av Wollmar. Idag är det sista dagen på Öckerö innan vi ger oss av till huvudstaden igen. Det har verkligen varit riktigt härligt och avslappnande.

image

image

Hemresan
image

Wollmar får härmed priset för världens enklaste barn att resa med.

Tre medhavda pannkakor, en läsestund, lite spring i vagnen och nu detta.

image

Kanske är det sista långresan som ett-barnsfamilj, så vi passar på att njuta av läget!

Det ska bli skönt att komma hem, men det var sorgligt att lämna ön och alla älskade där och i götet.

Graviduppdatering

Nu är vi hemma igen. Wollmar var jätteglad över att få komma hem till sitt rum, men man märkte också att han tyckte att det var småtråkigt att vara bara med oss.

Det är skönt att landa hemma. Joseph och Wollmar stack iväg och handlade och jag har satt igång tvätten. Vi har styrt upp planerna för de närmsta dagarna och ska nu köra igång med vår julklapp till varandra – Assassins creed 4 (ett tv-spel, alltså). Det kommer också bli glögg och våra hembakade pepparkakor. Det har jag saknat!

Gravidmässigt har jag inte uppdaterat er så mycket det senaste.
Sleepy är ingen sömnig krabat, inte alls. Det sparkas och slås kullerbyttor så det står härliga till. Förra gången hade jag ju moderkakan i framvägg och kände typ ingenting förrän vecka 21, men nu har jag känt kraftiga sparkar i flera veckor. Det är så att surfplattan hoppar till när jag vilar den på magen och det är som mest aktivitet där inne.

Smärtan i bäckenet är extremt tydligt aktivtetsrelaterad. När vi stod och bakade croque en bouché:en i flera timmar hade jag också ont resten av dagen. En rask promenad eller som idag – ensidigt bärande – ger också smärtpåslag. Men jag kan också vara helt smärtfri, vilket är skönt.

Vi tog ju reda på kön på ultraljudet (och en del av er vet också vad det blir, vi är inte superhemliga, men inte heller helt öppna med det…) och under helgerna har vi också enats om det vi tror kommer bli tilltalsnamnet på Sleepy. Vi har haft flera på lut, men en del faller på att de inte passar med Wollmar och en del på att de inte funkar på både svenska och engelska. Till exempel gillade vi flera namn på E, men det kan bli så otroligt stor skillnad på hur man uttalar dem på de olika språken, så det hade nästan blivit att mamman och daddyn hade haft olika namn på barnet.

Jag har halsbränna typ varje kväll. Det kom också typ vid den här tiden förra graviditeten, men då trodde jag att det var för att vi var på sri lanka och åt hiskeligt stark mat hela tiden. Det är inte besvärande så att jag hindras i vad jag äter eller när jag ska sova, men ändå. Det finns där och jag hoppas att det inte blir värre.

Jag har också haft debut av svullnad, inte som har synts så fasligt egentligen. Men så pass att benen värkt och att det inte längre är bekvämt med vigselringarna. Det känns mest besvärande för att jag inte har lust att bli en vätskefylld barbamamma i femte månaden, men vad gör man.

Det är det nog det som har hänt den senaste tiden vad gäller graviditeten.

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *