Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Graviditetskomplikation – urinvägsinfektion

Graviditetskomplikation – urinvägsinfektion

Japp, de onda sammandragningarna hade en orsak – uvi. Jag tror inte att jag någonsin haft det förut, faktiskt. Och jag har ju inga andra symtom, ingen sveda när jag kissar eller så.

Har fått antibiotika utskrivet. Jag som är så anti antibiotika. Men när det gäller bebisen i magen är det bara att tacka och ta emot. Tänker inte riskera något.
Hoppas nu bara att det tänker gå över lätt, så jag slipper dras med det länge.

Det vanligaste symtomet på urinvägsinfektion hos en gravid är sammandragningar och/eller buksmärta. Det kan också kännas som täta trängningar, men det är ju vanligt bara hos vanligt friska gravida också.

Även urinvägsinfektioner som inte ger symtom ska behandlas, eftersom det finns en ökad risk att infektionen går uppåt i systemet och detta medför en rad andra risker.

GBS

Utöver att det är en urinvägsinfektion så är det specifikt en GBS-infektion jag har.
Tydligen kan man föra över den till barnet vid en förlossning och i värsta fall riskera att barnet får en allvarlig infektion såsom lunginflammation, hjärnhinneinflammation eller blodförgiftning.

Men. Det gäller vaginala förlossningar.

Ännu en bra grej med att få planerat kejsarsnitt.

Tack och lov.

0 kommentarer till “Graviditetskomplikation – urinvägsinfektion”

  1. Ja, jag är en hemsk UVI-are varenda grav och har inga konkreta tips att ge bortsett från de vanliga egenvårdsråden som ändå inte funkar nå vidare (på mig iaf) 🙁 Glädjs dock med dig över att du är symtomfri!! (bortsett från sammandragningarna då).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *