Göra om ultraljudet

Förutom att det varit Wollmars andra dag på förskolan så har det också hänt mycket annat.
Jag har varit på jobbet som vanligt, men slutar nu mera klockan ett på tisdagar. Så efter jobbet gick jag och mötte upp övriga familjen på förskolan.
Jag ville inte störa inskolningen, men jag ville hemskt gärna få träffa pedagogerna och bekanta mig med lokalerna innan jag ska dit första gången och hämta eller lämna.

Jag mötte en mycket hungrig Wollmar. Han var sådär blodsockerlåg som bara han och jag kan bli. Han strosade runt planlöst och blev jätteglad varje gång han hittade någon leksaksmat (typ en plastbanan) och lika besviken när han insåg att den inte gick att äta.

Det visade sig att han blivit så trött av förmiddagen att lunchen blivit katastrof. Potatis och vit,lite överkokt fisk är verkligen inget på hans favoritlista, heller.
Han hade dock somnat själv på madrassen idag och sovit två timmar. Så det var ett framsteg! Det är här det verkar skilja sig mycket mellan inskolningarna. De andra två små pojkarna som börjat nu har båda haft jättesvårt att somna och har behövts sövas i sina egna vagnar och sedan flyttade till madrass. Men de har å andra sidan inte heller varit så trötta att de gick i småbitar innan vilan.

När jag varit på förskolan i ungefär 10 minuter började det närma sig mellis och pedagogerna tyckte att det verkade lite för mycket med två föräldrar där då. Så jag gick hem och körde igång middag, tvättstuga och avkalkning av kaffebryggaren. Strax efteråt kom Aylin, vår räddare i nöden.

Såhär är det: Vi gjorde ju ultraljud precis innan jul. Det vi inte berättat är att jag lyckades förstöra ultraljudsbilderna genom att laminera dem. Seriöst, de blev helt SVARTA. Vi bestämde då att vi skulle betala för att göra ett nytt, privat ultraljud bara för att få ut bilder att spara.

Men. Barnmorskemottagningen vi går på gör ju alla ultraljud själva. Så när de hörde om vår lilla olycka erbjöd dig sig direkt att vi kunde få ta några ny bilder, helt gratis! Så Aylin kom och var barnvakt till Wollmar medan vi gick till barnmorskan. Efter mitt vanliga besök idag fick vi även träffa hon som hade telefontiden just då, och så smet vi in och gjorde ett nytt ultraljud lite snabbt. Här snackar vi VÄRLDENS snällaste barnmorskor. Vi hade fått betala nära 1000 kronor för ultraljud och bilder annars. NU fick vi det utan kostnad!

Så här har vi vilda Sleepy i egen hög person! TaDA!
image

image

image

Barnmorskebesöket idag handlade annars mest om min GBS. De verkar lite bekymrad över att mina onda sammandragningar inte helt gått över med antibiotikan. Och jag frågade idag om det är så att det är normalt att ha så mycket sammandragningar som jag har och beskrev hur det kändes. Barnmorskan gav klart besked: Nej, såhär ska det inte vara.
Imorgon ska jag således få träffa läkaren. Jag är lite nervös, jag vill ogärna bli sjukskriven. Men såklart, kan hon se att det finns risk för förtidsbörd så ska jag såklart lyda alla råd som ges mig.

Vi tyckte verkligen inte att det kändes superschysst mot vare sig Wollmar eller Aylin att lämna honom sådär direkt efter hans andra dag på förskolan. Men vi kom hem till två glada fotbollsspelare, så det kändes bra. Han har också varit mycket mer sig själv i eftermiddag, om än väldigt trött och lättlagd nu på kvällen.

Nu är Joseph ute och långlöper och jag sitter i soffan och vilar mig lite.

Previous

Next

One Comment

  • Sleepy! Vi väntar på dig! Så mycket skoj vi ska ha! Vi lovar att ta hand om den arma mamman medans du förbereder dig där inne för alla skojigheter här ute. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *