Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 18-månaderskontroll

18-månaderskontroll

Vi var ju på 18-månaderskontroll igår. Inga problem, som förväntat.

Sköterskan kom ut och tittade lite på Wollmar redan i väntrummet, för att få se honom medan han var avslappnad och lekte. Han klättrade upp och åkte ner för ruschkanan, sprang omkring och pratade och höll på som han gör bäst. Sköterskan skojade då och sa att han var godkänd redan innan vi kommit in på rummet.
Tydligen kollar de att barnet kan gå stadigt och att de kan säga några ord, så det var ju lätt av-checkat.

När vi kom in på rummet satte vi oss, jag och sköterskan, och pratade om förskolan, mat och sömn medan Wollmar fick leka med massa grejer i en låda. Han sprang fram och tillbaks och plockade upp saker från lådan och benämnde dem alla (tractor, bil, lorry, bussen, tåg). Kändes bra att han spontant ville visa upp alla sin skills.
Det roligaste var när Wollmar helt lyriskt började ropa “D-drops, D-drops!” när han såg att sköterskan hade en hel korg såna flaskor på bordet. Då skrattade hon mycket.

Sedan blev det vägning och mätning. Han är numera 12.9 kg tung och 85 cm lång. Det innebär att han har planat på viktkurvan, men fortfarande är strax över normala och är lite längre än normalkurvan. Sista gången på skötbordet för mätning och sista gången på bebis-vågen, också. Han är en stor kille nu!

Besöket avslutades med vaccination, men det gick snabbt och bra. Hon var snabb med att dra fram såpbubblor och börja blåsa, då slutade Wollmar gråta tvärt.

Jag måste verkligen säga att det känns som att Wollmar blivit stor fort, speciellt nu efter förskolestarten. Han dricker bara ur glas (plast, visserligen) och har slutat med pipmugg. Han vägrar påbörja måltider om han inte fått en “fork!”. Han har märkligt nog slutat dregla så mycket också, hur det nu har gått till. Han pratar om sin kompisar och fröknar och favoritparken. Idag frågade Joseph honom vad han gjort på förskolan idag. Wollmar svarade: Potatis! Majs! Jag hoppas att det var lunchen, det.

Jag VET att han fortfarande är ganska liten och att han ska ha rätt att vara liten, även när han blir storebror. Det är ju inte han som valt att få syskon innan han är två år gammal, liksom. Men ändå. Det är tacksamt att ha en ganska stor och förståndig grabb som ska få lillasyskon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *