Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Vecka 28

Vecka 28

image

Idag ska jag till mina morföräldrar och fira att de båda fyllt 85 år i veckan som gått. Därför klänning och läppstift. Till klänningen har jag egentligen strumpbyxor och inte de svarta byxorna på bilden, men jag hade ingen lust att visa er den vyn.

Wollmar är fortfarande sjuk och extremt hängig. Han sitter tyst och stilla i soffan och vill bli läst eller sjungen för, eller helt enkelt underhållen med barnTV.
Vi brukar annars vara väldigt restriktiva med att han får se på TV. Helst aldrig mer än den där lilla stunden på kvällen, men är man sjuk så är man. Samma sak gäller annars napp och snuttis, de är till för sovstunder. Men nu får han ha dem så mycket han vill.
Han är extremt gosig, vilket är fördelen med sjukan. Annars är det mest bara hjärtskärande, att se honom så slut.
Vi var ute och gick en sväng med honom i vagnen. När han såg en brandbil i full utryckning var dagens enda ögonblick då han orkat frammana ett litet kort skratt.

Enligt min gravidapp är vecka 28 sista veckan i trimester två. Det börjar bli mer och mer verkligt att den här graviditeten har en progress som går framåt och att det nu faktiskt inte är evigheter tills vi blir tvåbarnsföräldrar.

Nesting omgång 2

Med Wollmar i magen var nestingen ett stort projekt. Vi skulle möblera i ordning ett barnrum och vi skulle köpa/låna/ärva alla grejer och kläder. Vi fick påse efter påse med grejer från systrarna och allting vi packade upp och tvättade i ordning var liksom exotiskt. Det var ett äventyr på ny mark, oberörd av människofot. Så kändes det.

Den här gången är förberedelserna inte lika mycket ett steg ut i en okänd värld. Vi vet vad vi gillade sist och vilka prylar vi använde mycket av. När man inte behöver lägga något större fokus på nestingen och boandet, får man också mycket lite utrymme för att fantisera om bebisen och det nya livet. Eller, är det bara jag som är sådan?

Systrarna har fått tillbaka sina bebisgrejer. Det finns ju numera en 3-månaders Vanda och en 2-veckors Elmer i familjen.
Vi har köpt en egen spjälsäng, en vagga och vagnar. Kläder har vi en del från Wollmar, och de del har vi fått ärva av bekanta.

Det är väl naturligt kanske, men den här gången har vi tänkt och planerat helt utifrån det barnet vi redan har.
1. Wollmar får behålla spjälsängen tills bebisen vuxit ur vaggan. Då ska Wollmar få en IKEA-sängbotten som får stå på golvet. Den kan vi sen sätta ben på när han är stor nog. Den får bli en läsa-böcker-med-två-barn-plats, men också en det-är-för-många-barn-i-föräldrasängen-sovplats.

2. Det är ingen brådska med det heller, men vi har beställt en ny stol till Wollmar. Ungefär samtidigt om sängbytet kommer ske är det ju också dags för bebisen att ta plats i matstolen med bygel. Bygeln är avmonterad just nu, men är ju lätt att få dit igen när som helst.  Och eftersom vi inte vill att alla förändringar ska ske samtidigt, kommer Wollmar få sin nya stol som en present någon gång här framöver. Att det dessutom finns en billig, svart, pinnstol på IKEA som matchar våra vuxenköksstolar perfekt, är ju också ett plus i kanten.

3. Nytt skötbord.

Vi bestämde oss ändå. Nu har vi beställt ett Baby Dan-skötbord. Det kommer onekligen bli lite lättare nu, när vi får ett skötbord med två hyllplan då vi ska plats för två olika blöjstorlekar. Tidigare har vi bara haft ett sånt som man har över badkaret.

4. Vagnlösningen. Vi kommer köpa en ståbräda till Wollmar och köra på enkelvagn. Vi har ju ingen anledning att köra omkring Wollmar i vagn sådär till vardags, i och med att han kan gå till och från förskolan. Jag tänker ha bebisen i sjal och Wollmar i handen när vi går till förskolan. Vi har ju två vagnar OM vi vill ta varsitt barn i vagn och åka på utflykt. Frågan är bara om vi kommer vilja ha bebisen liggandes i citykorgen till Emmaljungan eller i mjuklift i Trille:n annars. Vad är fördelarna med mjuklift, ni som haft sådana?

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *