Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Vecka 32

Vecka 32

Veckans magkort är taget på annan ort.
Idag är vi på Sundbyholms Slott. Wollmar är hos sin mormor.
Strax ska vi gå på afternoon tea och ikväll är det trerätters middag och “mord i maten”, en slags “live-cluedo” fast utan riktigt mord förstås. En föreställning kombinerat med att gästerna ska lösa mordgåtan. Vi hoppas på god mat och lite lagom spänning!
Sedan blir det vår första- och sista- barnfria natt på ett tag och imorgon blir det hotellfrukost innan vi tar hyrbilen hem och hämtar Wollmar.
Förhoppningsvis har han ett fantastiskt dygn han med, med sin mormor. Det känns toppen med en rutinerad snart 9-barnbarnsmormor och tillika förskolelärare som har honom första övernattningen någonsin. Vi kan slappna av helt.

image

Gravidledig från och med imorgon

Japp, nu är jag officiellt höggravid och preggoledig! Yaaaay! Kändes konstigt att gå från jobbet sådär på en onsdag eftermiddag och veta att jag inte kommer tillbaks på många, många månader. Förra gången kändes det mer naturligt – det var i början av juni, jag hade nyss gjort klart min magisterexamen och det var lite som att gå på sommarlov.

Nu… är det fortfarande mars, en tveksam vår ute och jag kände inte att jag fick det där klockrena avslutet. Inte någon tydlig punkt.
Men patienterna var avslutade eller överrapporterade till kollegor, mina utbildningar och kurser jag hållit i var avklarade, vikarierna introducerade och i full gång med sitt.
Såklart att jag var klar!

Men den här veckan är inte den roligaste i mitt liv. Joseph kommer hem 8 på kvällarna och Wollmar ha börjat sakna honom rejält. Det är så svårt att förklara för honom att hans Daddy kommer hem först när han gått och lagt sig. Det går bra, men det är ju en extra belastning att inte vara två som delar på alla rutinerna och vardagssysslorna.

Imorgon ska jag lämna på förskolan och sen gå till gymmet, tänkte jag. Nu är det dags att köra igång mitt prehab-projekt. Komma i lite bättre form innan kejsarsnittet för att optimera läkning och sånt. Och kanske gå lite på stan och njuta av känslan av att vara dagledig. Och sen sova-slappa-läsa.
Vila är ändå prio ett. Både för att kroppen verkar kräva det, och för att jag nu också vet vad som väntar. Det kommer behövas så mycket lagrad energi som möjligt kan frambringas sen.

Första lediga dagen

En solig, ledig torsdag. Alldeles underbart!
När jag lämnat Wollmar gick jag till gymmet. 30 minuters cykling och sedan kort genomgång av ett gäng övningar med kroppen som vikt bara.
Sedan vilade jag resten av förmiddagen, läste lite och kollade på Project Runway. Lunch på det.
På eftermiddagen gick jag ut. Igor Sport sålde gummistövlar för 100 kronor paret, så jag köpte ett par i nästa Wollmarstorlek.
Och sen gick jag till Åhléns och köpte lite bebiskläder. Jag gillar verkligen deras bebisutbud, det som också är “3 för 2”. Bra kvalitet, känns mjukt och skönt och är sådär neutralt som vi gillar.

Jag mötte upp Aylin i Skanstull och vi gick och hämtade Wollmar på förskolan och drog till parken. Lyx för mig som kunde få sitta och vila lite medan Wollmar och Aylin härjade för fullt.

image
image
image

Och sen blev det middag och nu sitter Wollmar i badet medan Aylin sitter bredvid och jag bloggar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *