Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 21-30 april 2014

21-30 april 2014

Joseph: Min födelsedag 21 april

För precis ett år sedan fyllde jag 30 år. Utan vidare förklaring antar (och hoppas) jag att ni alla kan klura ut hur gammal jag blir idag.

Jag tror fortfarande att jag är ganska långt ifrån en ålderskris, men att fylla 31 känns på något sätt mycket äldre än att vara 30 (alltså mer än det faktiska året som skiljer dem åt).
På något sätt känns det som att 30 hör mer till 20-talen och 31 lutar mer åt 40. Samtidigt känns det som tusen år bort att bli 40-åring. Ne, jag får helt enkelt lära mig vad det innebär att vara 31 (som för övrigt är ett primtal).

På morgonen firades jag av Mia och Wollmar med sång och presenter. Jag fick ett grymt rak-kit av Mia och ett paket Quality Street praliner av Wollmar (undra hur han visste att jag älskar dessa?).
image

Tror inte det blir någon fest i år som det var förra året. Men 30 är lite mer en stor (och jämn) sak. Med Mia höggravid och bebisen på väg om bara någon vecka känns det som att vi kan fira viktigare saker sen.

Idag ska vi dock till Marina och hänga. Vi har köpt några godsaker från Picard som ska testas. Gott gott!

Utflykt!

image

Wollmars förskola har pendelstågstema som de jobbar med just nu. Idag var det Wollmar och sex andra barns tur att åka på utflykt. Resan var målet i sig. jag hade frågat om jag fick hänga på, och det fick jag. Vi åkte pendeltåg till Handen, satt på perrongen där och åt banan och tog sedan nästa tåg hem. Barnen var verkligen lyriska. Det var verkligen mysigt att då spendera lite tid med Wollmar kompisar och några av fröknarna. På morgonen hade jag och Wollmar klippt och klistrat och gjort SL-kort som barnen kan leka med. De leker tydligen mycket tåg inne på förskolan också, och personalen har bett om hjälp med “rekvisita” till lekarna.

Kortet på Wollmar är inte från idag, då jag inte ville börja fota på förskoleutflykten. Men kortet är från när vi åkte pendeltåg i måndags, så det är close enough.

När barnen var tillbaks på förskolan och det var dags för samling och lunch pussade jag Wollmar hejdå och stack ut på min andra utflykt. Jag följde Johannas tips och åkte till Lekmers nya butik ute i Barkarby. De har startat en fysisk butik utöver webshopen. De har en outlethylla med billiga varor och skadade kartonger och sånt. Så jag passade på att köpa lite grejer sjukt billigt, bitleksak och skallra till bebisen, badleksaker till Wollmar och lite duplo för halva priset. Bra utdelning för en utflykt en ledig dag!

image

Nu ligger jag och mitt numera rätt så onda bäcken och vilar oss lite och väntar på Joseph som ska komma hem tidigt och hämta Wollmar på förskolan. Och sen blir det helg igen! Hurra!

Älskar våren och söder

image

Varje vår har de som bor på en av innergårdarna på Bengt Ekehjelmsgatan loppis. Vi brukar försöka gå dit varje år, alla gånger har vi fyndat riktgt bra saker.
De vi pratade med sa at det kommer finnas mer barnkläder och grejer imorgon, så vi går nog dit en sväng då med.
Men idag blev det några grejer i alla fall.
Ett klädset i storlek 56 som kändes helt nytt för 15 kronor, och en batteridiven traktor/grävskopa för 30 kr som blinkar och tutar om man trycker på en liten knapp.

Bra utdelning för att ha använt en bråkdel av myntskramlet som vi samlat på oss.

I eftermiddag kommer rapport om morgonens utflykt. Nu ligger Wollmar och sover och Joseph ska ut och maratonträna. Jag tänker mig en stund på sängen med en bok. I eftermiddag blir det parklunch (vi åt pannkaksmellis på utflykten i morse) och förhoppningsvis sol på en filt för min del medan W&J får sparka boll.

Älska våren, solen och Södermalm!

Utflykt till Aspudden

När vi frågade Wollmar vad han ville göra idag sa han: “Åka tåget”. Jaha, ska vi åka tåg… Kuuuuul!
För att försöka få till något ändamål med tågfärden annat än själv färden i sig bestämde vi oss att ta röd tunnelbanelinje till Aspudden och gå till 4H-gården som är där. Så vi packade ihop lite pannkakor och sedan bar det iväg.

Aspuddens 4H-gård öppnar kl. 10 på helgerna. Det tog inte mer än 5-10 minuter att promenera från Aspuddens T-banestation till 4H-gården. Väl på plats fick vi se på hästar, höns och kycklingar, getter och killingar, får och lamm, grisar och kaniner. Wollmar tyckte det var kul med djuren men blev ledsen när han inte fick gå in och klappa killingarna.
Förutom alla djuren fanns det en liten kiosk, och tre fyra olika lekparker uppdelade med en stor gräsmatta mellan.

Efter att vi ätit våra pannkakor (och hönsen ätit upp smulorna som tappades) åkte vi hem igen. På väg därifrån fick vi reda på att de tänder en grill vid 11-tiden så nästa gång tar vi nog med oss lunch att grilla.

image

Efter tågutflykten har vi varit på en loppis, som ni säkert redan läst. Sedan sov Wollmar och Mia medan jag gick ut på en långlöptur och efter det har det varit picknick i Rosenlundsparken, lek med den nya grävskopan och ännu en tur ut, men denna gången till Timmermansparken. Så vi är alla lite möra efter denna fullspäckade dag. Imorgon blir det nog lite lugnare takt.

Tåget!

Wollmar började ju tjata om att få titta på tåg för några veckor sedan. Vi efterlyste ju då tips på barnprogram och serier om tåg. Vi fick lite tips, men inget klockrent. Efterfrågningarna om tåg-tittande har dock fortsatt varje kväll och vi har flera gånger fått trösta en gråtande pojke som blivit frustrerad över att vi inte visat det han velat.

För någon dag sedan kom jag till förskolan mitt när en av pedagogerna satt och visade youtube-klipp på avdelningens surfplatta (aka “lärplattan”). De kollade på klipp på tåg. Helt vanliga pendeltåg typ, som rullar in på en perrong – öppnar dörrarna – stänger dem – åker igen. Ni fattar graden av underhållning.

Hur som helst, myntet trillade ner hos de tröga föräldrarna.

Förskolans tåg-tema!

Så igår kväll blev barnprogramstittandet omvandlat till tåg-tittande. Wollmar satt entusiastiskt och ropade:
TÅG!
TILL TÅG!
HEJDÅ TÅGET!
MÅNGA VAGNAR!
LÅNGT TÅGET!

Efter typ 20-minuter hade jag verkligen svårt att frammana minsta lilla entusiasm själv. Ni kan ju föreställa er:
Jaha… ett till tåg.
Jaaaa, det var verkligen långt.
Ja, hejdå tåget.
Jaaa, titta, ett till tåg…

Vi som kände oss så nöjda med att åka till en 4h-gård igår för att försöka vidga hans vyer lite. Att visa på allt som är häftigt inte är fordon.
Menmen, man kan inte lyckas med allt…

Skolåterträff

Igår var jag på klassåterträff från gymnasiet. Det är en lite komplicerad historia.
Vi var två samhälls-ettor som som i tvåan delades in i 4 inriktningar; samhäll, ekonomi, språk och kultur.
Återträffen igår var för till för alla, men i praktiken blev det faktiskt mest det gänget som jag gick i ettan med, men de som sen valde ekonomi. Jag gick ju sam-sam, så jag har inte gått alla tre åren med någon av dem, även om vi hade lektioner ihop då och då under alla år.

Helt oavsett ovanstående var det en grymt trevlig kväll. VI blev allt som allt typ 10-12 personer, så vi var låååångt ifrån alla. Men rätt lagom för att hinna snacka med alla som faktiskt var där.

En märklig känsla att kunna sitta där, 10 år senare, och umgås helt avslappnat. Som att knappt någon tid förflutit.
Vi konstaterade att alla såg
ut ungefär som förr, men när vi kollade på lite gamla kort visade det ju sig att så inte alls var fallet. Men ändå, märkligt vad åldern och tiden gör med oss.
Ganska lite, egentligen.

Jag gick hem rätt tidigt, gravidkroppen tillåter inte att jag sitter stilla i en stol vid ett bord i för många timmar.
Det var kul och jag träffar dem gärna igen!

Sommar och bebisförberedelser

De här härliga vårdagarna ger mersmak. Längtan efter sol, värme och dagar i parken eller på stranden.

Kanske kommer det inte visa sig behövas i sommar – kanske blir det en kall och regnig sådan (som 2012 när jag var höggravid med Wollmar. Inga problem med det, det var typ 14 grader hela sommaren och jag var den enda som var lagom varm och aldrig frös).

Men i alla fall.
Rätt vad det är, är sommaren här. Och eftersom vi kommer få bebis med allt stök det kan innebära så gör vi våra förberedelser i god tid.

Idag har jag beställt UV-tält, simpuffar och strandleksaker till Wollmar.
UV-tältet hoppas vi på att kan bli en bra amningsplats för mamman, viloplats för bebis och kanske även en sovande Wollmar. Vi kommer ju inte ha syskonvagn, tänkte vi oss. Så förhoppningsvis kommer Wollmar kunna somna i UV-tältet om vi absolut vill vara ute på utflykt en heldag i sommar. Han har ju alltid lätt för att somna och behöver mest bara få en chans att varva ner och litet utrymme för avskärmning.

Det var inte så dyrt, så det var värt att chansa, kände vi.

Igår monterade vi också ståbräda på vagnen och Wollmar fick premiäråka till och från ICA. Han visade även upp sina nyvunna skills och gick uppför trappan hemma helt själv utan att hålla i sig på vägen upp. Han känns så stor och redo för att bli storebror!

VI börjar sakta med säkert bli allt mer förberedda för bebisens ankomst. Nestingen har fått lite andra uttryck den här gången, men kanske är förberedelserna ändå ungefär lika många som tidigare. Bara att de nu också involverar det barnet som redan finns, så är de ju faktiskt inte obefintliga eller för den delen inte icke-riktade till bebisen. Vi försöker bara skapa fungerande lösningar för oss som 2-barnsfamilj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *