Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Förberedelser i vecka 37

Förberedelser i vecka 37

Det blir nog inte verkligt förrän man faktiskt har gjort någon förändring hemma, ändå. Jag har haft några kvällar i rad med regelbundna onda sammandragingar under några timmars tid, och plötsligt har det känns lite mer troligt att bebisen kanske faktiskt vill ut på ett egenvalt datum. Vi vår väl se.

Oavsett hur det blir så kände jag att jag ville packa BB-väskan och bädda i ordning vaggan nu, så det är gjort.

Nu är vi rätt redo.

Vaggan står i vårt sovrum, bäddad och redo.
På skötbordets nedre hyllor finns numera blöjor i både storlek 1 och 2 samt en korg full med pyttesmå kläder.
I en av leksakslådorna i Wollmars rum ligger nu alla bebisleksakerna.
Och en babysitter står framme i vardagsrummet.

Vi tänker att det är bra att Wollmar får leka av sig lite med bebisleksakerna och bekanta sig med babysittern innan.

Jag har tvättat idag och fick också ett ryck och började sortera ut de gravidkläder som jag inte tror att jag kommer använda mer. Och så har jag sorterat fram alla amningskläderna och mina vanliga lite större jeans och tröjor. Får se hur det blir, förra gången kom jag ju in i mina vanliga byxor två veckor efter förlossningen. Med en valk på magen ovan byxlinningen, men ändå. Jag hoppas på samma sak nu, är rejält trött på preggobrallorna.

I BB-väskan ligger nu:

  • Några uppsättningar kläder till bebisen, bodys, byxor, mössa, strumpor
  • Bärsjal – vi tänker ta hem bebisen i sjalen, då behövs inga ytterkläder och Wollmar kan få sitta i vagnen. Plus att det är mysigt för Joseph att få bära bebisen nära, nära så nyligen efter att den legat i magen. (Vi bor på buss- eller gångavstånd från sjukhuset alltså).
  • Trosor och strumpor – mjuka och urtvättade, att slänga där när de använts. Förra gången fick jag sån enorm ofeeling för allt jag haft på mig under sjukhusvistelsen.
  • Amningströjor, amningsbh, amningsinlägg
  • Två par mjuka gravidbyxor (tror att även typ vanliga mjukisbyxor kan vara obekväma mot kejsarsnittet)
  • Ett gäng katrinplommonjuicer på tetra jag fått av dietisten på mitt jobb. Hon tipsade om att dricka dem och undvika förstoppning efter operationen.
  • Pass (ifall det blir bråttom och jag glömmer plånboken och legitimation)
  • Förlossningsbrevet (antar att jag får några utskrifter från barnmorskan också med blodgrupp och sånt, eller får man inte det som omföderska?)
  • Glasögon (så att jag kan se nåt, även om jag inte kommer ur sängen för att sätta i linserna)
  • Schampo, balsam, duschkräm, hårborste

Det som kvarstår att packa är mobil, surfplatta, kamera och laddare till dessa.
Tandborste och sånt som man gärna använder in i det sista.
Kläder och grejer till Joseph (hyfsat o-akut eftersom han ändå måste hem för att ta hand om Wollmar efter ett dygn eller så).

Vi har även förberett present till Wollmar från bebisen, och present från bebisen till Wollmar. Det känns inte som någon akut BB-grej, utan som något som vi kan ta när vi väl har kommit hem och landat lite.

Är det något till BB-väskan vi har glömt?

Förra gången var godis och sånt helt bortkastat, fanns inget som helst intresse för det då. Skulle det uppstå nu så går ju de att fixa under BB-tiden. Under själva snitt-dagen är det ju ändå fasta som gäller för min del och Joseph kan ju glömma att få sitta och småäta just då.
Men tipsa, tipsa om ni kommer på nåt annat som måste med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *