Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Vecka 37

Vecka 37

Den ÄR annorlunda än Wollmarmagen, men jag har svårt att sätta fingret på hur. Lite lägre?
Det sägs ju att magen ska sjunka när bebisen fixerar sig, men eftersom Wollmar aldrig fixerades så känns det icke-troligt att den här bebisen gjort det. Omföderskors bebisar fixeras tydligen senare och kanske inte ens aldrig innan förlossningen startat.
Kanske beror skillnaden bara på mindre spänstig hud den här gången. Tråkigt men sant.

Idag var jag på sista besöket hos barnmorskan.

Sammanfattningsvis kan jag säga att barnmorske-grejen varit ett mycket mindre inslag den här graviditeten än var det var första gången. Dels går man ju på färre besök som omföderska och dels så betyder ju besöken mindre, när man redan gått igenom en graviditet en gång och liksom vet vad man väntar sig.

I och med att jag varit hos läkaren på MVC rätt många gånger så har det nog totalt sett blivit lika många besök där. Men intrycket har liksom blivit mindre.
Jaja. Jag är sjukt nöjd med Ekens barnmorskor. De är oerhört professionella och trevliga och har aldrig tvekat att boka in extra läkarbesök eller ultraljud när de känner att det behövs. De är snabba att ringa med provsvar och ta kontakt när man har sökt dem. Tummen upp för dem!

Idag var den store grejen att vi skulle skriva en sammanfattning av graviditeten. Det är ju också på det besöket som man ska prata igenom förlossning och förväntningar, önskemål och farhågor. Det blev inte så mycket sånt för min del idag, dock. Dagen innan det planerade snittet ska vi in till SÖS på ett 3 timmar långt besök och träffa alla de olika yrkeskategorierna som är inblandade i kejsarsnittet, så det är liksom lämpligare att ta allt sånt där.

Resultatet från idag blev:
SF-mått: 32
Blodtryck:120/70 (högt för att vara mig!)
Bebisens hjärtslag: 135

Motsvarande siffror från motsvarande besök med Wollmar i magen var:
SF-mått: 35
Blodtryck: 100/70
Hjärtljud: 140

Båda gångerna har bebisen inte varit fixerad. Rörligt huvud, rumpa/rygg åt höger och ben/knän/armar sprattlandes åt vänster.

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *