Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Uppföljning av innehållet i BB-väskan

Uppföljning av innehållet i BB-väskan

Här skrev jag om vad vi packade i BB-väskan den här gången.
Nu tänkte jag utvärdera om det var lagom med packning!

Kläder till bebisen, bodys, byxor, mössa, strumpor.
Vi hade med oss för lite. Men det beror ju på. I vårt fall hade vi ju tänkt att Joseph skulle kommit och gått litegrann, och att han skulle kunna tagit med mer, och tagit hem tvätt. Det är ju heller aldrig någon kris, på SÖS finns ju kläder att låna.

Bärsjal
Bärsjal är ju något vi uppskattat mycket med äldsta sonen. Under BB-tiden var jag för öm i magen för att vilja knyta något över den. Men när vi skulle hem funkade sjalen finfint, även om vi fick ta dit vagnen för att lasta packningen på. Joseph ville ju bära Wilfred, och jag fick ju inte bära alla väskorna.

Trosor och strumpor
Strumpor är onödigt, efter ett kejsarsnitt är det ändå fortfarande för långt ner till fötterna för att orka bry sig om att ta på sig stumporna. Bra inneskor bara, så klarar man sig bra utan strumpor. Trosor, ja. Det är ju ett kapitel för sig. BB:s nättrosor är ju det som funkar bäst med kateter och hela kittet, men så fort man slipper dem känner man ju sig också friskare med ens. Jag har kört med höga preggotrosor sedan dess, allt för att undvika en hård kant mot såret.

Amningströjor, amningsbh, amningsinlägg.
När mjölken rinner till är i alla fall jag beroende av såna amningskupor i plast. Hur bra som helst!

Mjuka gravidbyxor
Yep, gravidbyxorna är fortfarande aktuella även nu sedan hemkomsten.

Katrinplommonjuicer på tetra alt. andra milt laxerande drycker/ätbara ting.
Den här gången fanns det inte ens plommon eller något sådant katrinplommonsguck på BB, så mina egna juicer var väldigt bra attt ha. Morfin+operation= magen sköter sig inte som den brukar.

Pass (ifall det blir bråttom och man glömmer plånboken och legitimation)
Faktum är att jag aldrig ens behövde visa ID före, under eller efter operationen… !

Förlossningsbrevet
Det struntade jag i, efter att ha fått bra bemötande och alla svar jag ville på inskrivningsbesöket dagen innan

Glasögon
användes aldrig, det som var viktigt att se var ändå inom så nära avstånd…Och jag var inte pigg nog för att använda linser heller.

Schampo, balsam, duschkräm, hårborste
Balsam är ju överkurs, för min del blev det inga långduschar. Jag var glad över att ha med borsten, efter att ha legat i sängen något dygn ser ju håret ut som en tuss svinto.

Mobil, surfplatta, kamera och laddare till dessa.
Japp, speciellt eftersom jag fick så mycket egen- och ensamtid så var det verkligen ett måste att ha. Jag fick dessutom be besökande ta dit lite böcker och tidningar av samma anledning.

Tandborste, deo, övriga hygienartiklar
Självtklart behöver man det sånt. Jag tog inte med mig egna bindor, det skulle jag dock göra en annan gång. Efter sfinkterrupturen blödde jag så sjukt mycket, så då behövdes BB:s megabindor. Men nu hade jag klarat mig med mer modesta tingestar.

Kläder och grejer till Joseph.
Ja, det behövdes ju inte eftersom han ändå inte var på BB pga magsjuka sonen hemma. Men vi fick reda på att alla som snittas på SÖS får familjerum, så hade han velat och kunnat så hade han kunnat vara där hela tiden. Och då hade ju behövts mer packning.

Present till storebror från bebisen, och present från bebisen till storebror.
Funkade lika bra att göra presentutbytet hemma.

Godis och sånt.
Bara att konstatera. Jag var inte sugen på sötsaker på BB. Knappt ens hungrig på mat.
Däremot så fick vi i sista stund köpa med oss matsäck till Joseph då vi fick tid för snittet precis under lunchtid, och det hade varit ovärt att han skulle tuppa av under ingreppet på grund av lågt blodsocker. Så han åt faktiskt matsäck medan jag fick dropp innan operationen.

Det var nog hela packningen och vi var totalt sett nöjda med den.
Även om jag inte gillat gravidtrosor under graviditeten så uppskattar jag dem nu.

2 kommentarer till “Uppföljning av innehållet i BB-väskan”

  1. Vart köpte du dina gravidtrosor? Har kunnat använda min vanliga trosor under graviditeten men tänker att efter kejsarsnittet så hamnar ju de precis där snittet är…

    1. Åh, typ ullared tror jag. Men lindex hade nog också. Värdelösa under graviditeten, låg bara som korvar under magen ändå. Men sköna efter snittet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *