Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 1-5 juni 2014

1-5 juni 2014

Fullt hus och fullt upp!

Vi har fortfarande farmor och siya på besök. Idag har vi varit på öppna förskolans sommarcafé, varit med på sångstund och ätit lunch och tagit en långpromenad allihop.

Wilfred har tappat navelsträngsstumpen idag, 17 dagar gammal. Wollmar tappade sin på femte dagen, så Wilfreds har hängt med rätt länge.

image

Wollmar blev minst sagt uppspelt när farmor och siya kom och de har haft roligt hela helgen. Med extra personer på plats har även Wilfred haft det riktigt mysigt. Det har inte varit många stunder som den kelsjuka Wilfred har behövt ligga själv i vagga eller babysitter.

Varje gång de hälsar på så påminns man att det är lite trist att ha familjen så långt borta. Men nu är det bara tre veckor kvar tills vi åker till västkusten och hälsar på dem. Då får resten av klanen tid att få träffa Wollmar och Wilfred.

För cirka en vecka sedan byggde Jenny en koja med Wollmar. Under helgen med farmor och siya har Wollmar velat bygga koja i soffan fler gånger och nu när de åkt har vi byggt för fulla livet. Det är en ganska trivsam och lugn lek som Wollmar uppskattar enormt just nu. Han kryper in och plockar låtsastomater som man får äta eller låtsasblommor som man får lukta. Det finns till och med en dedikerad plats i kojan (i vänstra hörnet) där odlingen tydligen finns.

image

Visst är det underbart när barn hittar på roliga lekar? Wilfred fick också vara med och testa kojan, även om han kanske inte fattar grejen.

Amning/pumpningsrutin

Vi har startat upp en rutin med pumpning så att det finns både för att Joseph får flaskmata en gång per dag, bara för mysighetens skull, och pumpomgångar för mjölkdonation. Då går det att tömma lite när mjölköverflödet är som värst, och Wilfred blir inte heller så upp över öronen överflödsmatad varje gång.
Han får alltså äta när han vill och hur mycket han vill, ni behöver inte oroa er.
Men han är en väldigt sug-sugen bebis, och så mycket som han vill suga kan han faktiskt inte äta. Det kommer liksom upp omedelbart.

VAB efter ledighet

Igår ringde förskolan och meddelade att Wollmar hade feber. Vi hämtade honom och mätte själva till 39,5 grader. Det blev alltså en tidig kväll igår och Wollmar har sovit som en sten hela natten. Han är dock en enda som har sovit bra i natt. Wilfred har ammat typ tusen gånger, spytt upp det, bajsat, kissat ner sig och gnällt så fort han insett att han inte har ett bröst i munnen.

Halv sex vaknade Wollmar och ville komma till oss. Vi bytte blöja och kollade temp (38,3) och sedan fick han ligga med Mia i sängen medan jag bytte Wilfreds blöja. Under denna stund var Wilfred hur nöjd som helst. Han som nästan alltid gråter och gnäller när jag byter på honom låg och tittade och myste medan jag tvättade och kollade hans temp (ingen feber). Kanske skulle ordna med en sovplats åt honom i badrummet för natten som kommer?

Sedan låg vi alla i sängen en stund. Wilfred tappade tålamodet och Mia gick upp med honom och började med frukost. Wollmar ville ligga kvar med mig och efter drygt 30 minuter kom Mia med lite alvedon. Sedan låg vi tillsammans i sängen tills paracetamolen börjat verka och sedan blev det frukost. I alla fall för Wollmar och Mia. Wilfred ville inte ligga själv och skrek som den dag han föddes.

Mia hade lovat Wollmar att de skulle ut på en promenad efter frukost och han fick bråttom så fort han ätit klart. Mia behövde pumpa ut mjölk och började ordna med det. Jag satte mig i soffan och läste en bok med Wollmar och hade Wilfred med oss. Wilfred började gråta igen och stackars Mia blev så stressad att det inte blev mer än några milliliter mjölk.

De packade ihop sig och gick iväg på sin promenad och Gråtfred och jag stannade hemma. Men hör här: så fort jag stängde dörren så slutade Wilfred gråta. Han blev kolugn och bara låg i sin vagga och tittade runt. Detta gav mig 3 minuter att slänga i mig frukost. Sedan var han på så pass bra humör att jag hann ta dessa mysiga bilder där Wilfred visade upp sina nackmusklerskills.

image

image

När Wollmar och Mia kom hem fick jag en jättefin bukett av Wollmar som de hade plockat när de var ute. Så berättade han att de hade sett en kanin och en båt på sin promenad.
image

Nu är vi alla hemma och Febermar ska snart få gå och lägga sig igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *