1-5 juli 2013

Förkylningsuppdatering

Någon gång under den evinnerliga resan igår upptäckte vi att Wilfred kunde andas mer obehindrat igen. Skönt att förkylningen börjar släppa!

Tidigare ringde vi vår vän Carro som jobbar på barnakuten och fick rådet att inte suga (med snorsug, det ”brukar” vi annars göra och det funkar sådär halvbra…) utan istället spruta igenom 1 ml koksaltslösning eller bröstmjölk och liksom skölja ner snoret. Det känns ganska brutalt, lite som att man ska dränka barnet. Men å andra sidan är snorsugningen inte heller direkt bekväm… Och att inte kunna andas eller äta är ju barnets värsta fiende i sammanhanget, så det är ju liksom det bästa av det sämsta, eller hur man ska säga.

Oavsett, det. Det funkade faktiskt bra! Vi fick köra en hel del omgångar, men efter varje omgång kunde Wilfred andas bättre och dessutom äta.
I natt fick vi alla sova i våra egna sängar och så ostört det går med ett ammande barn. Hurra!
Nu har tyvärr både jag och Joseph fått förkylningen istället.

Frukostbufféräddning

Efter att SJ bjöd på en heldagsresa på ”snabbtåget” var vi ganska möra igår kväll. Det fanns så mycket som vi hade tänkt att göra som blev helt uteslutna under gårdagens omständigheter. Här kommer en kort lista på allt jag anser att SJ är skyldiga oss:

1) Pengarna tillbaka
2) Den middag som aldrig blev av
3) 5 timmar 10 minuter
4) Ett träningspass
5) Mat som vi aldrig hann handla
6) Sömn

Men men, antar att det bara blir punkt 1 som de kommer att tillgodose. I och med att vi inte hade några pålägg eller mjölk eller något annat än bröd till frukostmat bestämde vi oss att gå ut och äta. Vi klädde därför på oss och promenerade iväg till Zinkens vandrarhem vid 6:30 tiden.
Väl där köpte vi två biljetter till deras hotellfrukostbuffé (á 145 kr/pers). Wollmar fick äta gratis. Sedan var det bara att bänka sig och njuta av en underbar frukost. Smörgåsar, croissanter, pain au chocolat, nutella, kallskuret, ägg med majonäs, sill, smoothie, jucie, kaffe, the, äggröra och bacon. Ja, förutom våfflor och pannkakor hade de allt man behöver ha till en bufféfrukost (förutom ett kanske minihamburgare, vitabönor och ett dessertbord, men nu pratade vi om vad man behöver och inte vad man vill). Hur som helst var det ett hemskt trevligt, välsmakande och prisvärt ställe och efter så där 15 minuter började huvudvärken och tröttheten att släppa. Skönt med ställen som börjar servera så där tidigt också.

image
Frukosten hade så klart kunnat bli världens kaos när man går dit med två småbarn. Men Wollmar åt och var nöjd tills vi alla hade ätt klart och Wilfred sov nästan hela tiden.

På vägen hem passade vi på att handla den mat som vi inte kunde köpa igår kväll. Wollmar fick köra sin alldeles egna vagn och verkade tycka att det var hur kul som helst.

image
Resten av dagen har varit bra. Vi har hunnit tvätta kläder, sova när barnen sover, laga mat, leka i parken och göra kväll. Nu landar vi för natten och hoppas på en lång och god natts sömn.

Imorgon är sista semesterdagen för denna perioden (nästa period börjar när juli slutar). Frågan är vad vi ska hitta på då?

Sommar äntligen!

Idag blev det äntligen sommar! Vi gjorde i ordning en picknicklunch och drog till stranden vid Tanto. Wilfred fick inviga uv-tältet
Det kändes toppen! Han var väl solskyddad och vi andra fick lagom mycket sol ändå. Nu hoppas vi på många soliga dagar här framöver!

image

image

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *