Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 22-31 juli 2014

22-31 juli 2014

Äntligen frisk bebis!

Idag är Wilfred feberfri. Äntligen! Han är så liten och så i ständig utveckling, så det känns nästan spännande. Vem är han nu när han kommit ut “på andra sidan” av den här febern?

Mina planer att hålla Wollmar hemma från förskolan och hitta på roliga saker tillsammans istället har gått åt pipsvängen den här veckan. Idag får han gå till förskolan medan jag är hemma och försäkrar mig om att Wilfred håller sig frisk hela dagen. Imorgon ska vi på 2-månaderskontroll på BVC, då får storebror också vara på förskolan. Kanske att vi kan hitta på något skoj på fredag.

Men å andra sidan. Snart har vi tre veckors semester, hela familjen. Då blir det familjeskoj för hela slanten!

Annars håller jag på att klura på ett blogginlägg om Mammamage VS. Olga Rönnberg. Haha, det låter mer drastiskt än det låter. Jag går omkring och funderar på (och söker forskning kring) det här med den omdiskuterade plankan-övningen. Mammamage totaldissar den, Olga har plankan som sin flagg-övning. Jag återkommer när tankarna mognat.

Nu blir det kaffe och surdegssmörgås medan Wollmar fortfarande sover.

Värmebölja

image

Och nu är det bara fråga om dagar innan vi får semester och flyr stan. Jag hoppas innerligt att det inte tänker bli kallt och regnigt på våra semesterveckor, för då kommer jag ha svårt att hämta mig från bitterheten.

image

 

Resdag

image

Idag har vi åkt till Öckerö. Den här gången skötte sig SJ prickfritt. Barnen likaså. Vi fick alla vila i någon timme och utöver det åt vi medhavd lunch och läste böcker.

image

image

Väl ute på ön har vi hunnit fika, gå och bada, leka i trädgården och äta middag. Nu är det snart sovdags för Wollmar. Så härligt att vi ska vara här ett tag nu!

Bad! 

image

Idag har vi badat både på förmiddagen och eftermiddagen. Var hemma mitt på dagen medan Wollmar sov, nästan tre timmars dagsovning blev det. Han älskar att bada, men blir också jättetrött av det.

image

Nu på kvällen har vi också varit och handlat inför Wollmars tvåårskalas på onsdag. Lämnade en nyäten Wilfred hos farmor och siya och åkte iväg bara med Wollmar. Första gången med “barnvakt”!

Vi hoppas på sol och badväder även imorgon. Men då ska vi också börja baka och fixa inför kalaset.

Vi njuter verkligen här. Förbered er på lite sparsam bloggning nu ett tag framöver, vi har fullt upp!

De jag älskar

image

image

No words needed.

Milen under timmen

image

Klarade nyss av en blåsig skärgårdsmil på strax under 57 minuter! Tacksam över kroppen!

Lika som bär

image

Mina söta fina älsklingar!

Fyrabarnsdagar

Wollmars och Wilfreds kusiner Erika och Camille är här med oss några dagar. De är underbara mot våra barn och man riktigt känner hur världen liksom blir full med magiskt roliga lekar för Wollmars del. När det blev lite dåligt väder i förmiddags lekte vi med play dough. När Wollmar gick och sov middag gick vi andra bananas.

image
image

Efter studsmattehopp, fotboll och ballonglek i trädgården, en vagnpromenad och många timmars övrig lek avslutades dagen med ett pannkakskalas av stora mått. Vi plockade och gjorde björnbärssylt häromdagen så vi blev ju tvungna att testa den. Wollmar testade den med hela kroppen.

image

Imorgon hoppas vi på badväder igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *